Letošní Dakar jede s přilbou LS2 přes 70 závodníků

Španělský výrobce přileb LS2 Helmets má v letošním ročníku Dakar Rally početné zastoupení v řadách jezdců motocyklů a čtyřkolek. Celkem je to dvaasedmdesát jezdců z osmnácti zemí světa, což je přibližně třetina startovního pole a to včetně obhájce vítězství Marca Comy, jenž je po deváté etapě vedoucím jezdcem průběžného hodnocení.

Španělský závodník Marc Coma je tak i letos velkým favoritem v boji o celkové vítězství. Do osmé etapy mu byl velkým soupeřem jeho krajan s tovární Hondou Joan Barreda, nyní je to další jezdec HRC Portugalec Paulo Goncalves nebo Chilan jedoucí na KTM Pablo Quintanilla.

Mimo továrního jezdce KTM Marca Comy používá přilbu LS2 MX 456 také další jezdec rakouského výrobce KTM Portugalec Ruben Faria nebo Alessandro Botturi z továrního týmu Yamahy. V kategorii čtyřkolek jede v přilbách LS2 například Paraguayec Nelson Augusto Sanabria Galeano nebo #261 Jeremias González Ferioli, teprve devatenáctiletý argentinský jezdec, vítěz sedmé etapy a čtvrtý jezdec průběžného pořadí.
Je třeba zmínit také Švéda Thomase Berglunda, který s motocyklem KTM absolvuje Dakar Rally 2015 v kategorii Malle-Moto, což je vůbec nejtěžší dakarská kategorie vypsaná pro jezdce bez servisního doprovodu. Ti po dojezdu každé z etap místo odpočinku, masáže a spánku prostě opravují a servisují své motocykly sami. V této extrémní kategorii vede Thomas Berglund s náskokem víc jak tří hodin před Nizozemcem Jürgenem van den Goorberghem, bývalým jezdcem z prostředí seriálu Grand Prix.
Po každé z etap je pro všechny jezdce LS2 Helmets v cíli připraven asistenční kamion, kde se provádí servis přileb včetně čištění interiéru od prachu a odborného vysušení. Vzhledem k počtu soutěžících si tak na nedostatek práce u LS2 rozhodně stěžovat nemůžou a to do cíle letošního ročníku ještě zbývá ujet necelé tři tisíce kilometrů.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)




TOPlist