Kubienu zradil motor, na Dakaru končí

Rally Dakar pokračuje a český tým Moto Racing Group má za sebou 3. etapu tohoto náročného závodu, během které přišel o svou velkou naději v kategorii quadů. Tomáš Kubiena, který neustále útočil na první desítku pořadí, musel pro blíže nespecifikovanou poruchu motoru odstoupit. Zbytek týmu se však dostal zdárně do cíle.

„Jsem v cíli třetí etapy. Kilometr před cílem jsem skočil dunu, zapíchl se předním kolem a poničil motorku. Nikdy jsem neviděl, aby někdo na KTM urazil řídítka. Já už podruhé. Na stejné straně. Utržená řídítka na levé straně ve třmenu. Nevím, jak to dokážu, ale prostě povedlo se, naštěstí mi nic není, jsem zdravej a do cíle to bylo kilometr, takže jsem to nějak dovezl s ohnutýma řidítkama, šroub odvrtám, dám tam nový a pojedu dál. Na trati toho bylo hodně co vidět, bylo to těžký, hodně zranění a viděli jsem věci, které snad ani nechci vyprávět," vypověděl v cíli Jan Veselý válčící v nejtěžší kategorii Malle Moto. V úterý skončil jako 89. v pořadí. Celkově je po třetí etapě o tři příčky horší. Jeho ztráta na lídra soutěže motorkářů Brita Sama Sunderlanda činí 4 hodiny 21 minut a 34 sekund.

Italský jezdec Moto Racing Group Jacopo Cerutti dojel na 39. místě, v průběžném pořadí je o čtyři příčky lepší. „Třetí etapa je za námi, opravdu výživná etapa, hodně dun a písku. Nezačal jsem moc dobře, nechytil jsem dobré tempo, párkrát jsem se musel vracet, ale druhá část byla o něco lepší. Naneštěstí mi 300 metrů před cílem speciálky došel benzín. Nevím jak se to mohlo stát, ale bohužel jsem tam nechal tak 10 minut. Naštěstí mi partička místních nějaký dolila, takže jsem mohl pokračovat dál. Těším se na úterý, čeká nás hromadný start, takže to bude zábava a dám maximum do toho, abych vylepšil svoji pozici".

Milan Engel byl mezi motorkáři klasifikován na 32. místě, celkově drží 34. pozici : „Tak etapa se mi dost líbila, dostal jsem se do svého tempa a měl jsem dost štěstí na lidi. Ve správnou chvíli jsem se jich chytil a jenom jsem si kontroloval navigaci. Dneska jsem v dunách spadl asi jen dvakrát, takže se to lepší ty moje pády. Byl tam však dnes špatný pohled na Ondru Klymčiwa, asi spadl ve velké rychlosti, tak to bylo nepříjemný. Jsem ale v cíli s Jacopem, náš tým snad bude kompletní, ale ještě dojíždí čtyřkolkáři, tak uvidíme. Takže hurá do zítřejšího dne. Potřebuju trochu očistit a oservisovat motorku, slyším tam nějaké zvuky, ale snad to nebude nic hrozného a hurá do zítřejší čtvrté etapy!“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist