kawasaki_good_times_tour2




Prague Night Ride 2009

Co tak vymyslet pořádnýho, aby to tady ještě nebylo (aspoň pokud víme) a aby to napoprvé zaujalo? No jasně! Jízda centrem metropole za svitu Měsíce! Ale bude to makačka..!? To je jasný, ale jdem do toho! Hned po vywebení pozvánky na akci přišlo velký množství pozitivních ohlasů a přihlášek a tenhle trend vydržel až do začátku akce.

Přípravě jsme věnovali opravdu hodně času. Bude to velký, takže na nic nesmíme zapomenout. Plánování trasy, spojení zajímavých míst, kontrolní projetí, přeplánování podle momentálního stavu uzavírek, stavenišť, vzdálenosti semaforů atd atd a hlavně kvůli bezpečnosti, a znovu projetí. Protože bylo jasný, že nás křižovatky roztrhají, museli jsme angažovat další kluky do party, aby nám pomohly s vedením pelotonu.
Konečně! Je sobota, 18.července, diskuse na na motorkářích vaří, protože co naprosto nezklamalo, bylo počasí. Ten den jen furt pršelo a pršelo. Ale i kdyby nikdo nepřijel, tak my tam přece být musíme! Jakmile jsem přijel na sraz v Říčanech, spadla poslední kapka deště i moje obavy, že by se třeba všichni zalekli černejch mraků na noční obloze. No panejo, tady už je pěknejch pár bajků! Po příjezdu do Štěrbohol byla napočítána magická stovka. Tak teda před všema, co přijeli, i když odpoledne ještě pršelo, klobouk, vlastně helmu dolů! Je nás tolik, že už teď je jasný, že bychom potřebovali ještě tak dva tři kluky, který bychom oblíkli do svítivý vesty, aby nám pomohli s pelotonem. 
Hned po rozpravě a povelu k nastartování se ale najednou všichni účastníci trapem rozjeli ku Praze, přestože jsme si řekli, že všichni musí počkat na seřazení a hromadnej start. No jasně, všichni už byli nedočkaví, ale tím nám udělali docela čáru přes rozpočet, protože jsme naprosto neměli šanci si celou kolonu rozdělit. Částečně jsme to dohnali po cestě Vinohradskou k Muzeu, nicméně kolona se už roztrhala a pak jsme to pracně sbírali dohromady. Ale velká část se znova po cestě seskupila, i když někteří průběžně přijížděli nějakou záhadnou, náhradní trasou. V tunelech ze Smíchova do Dejvic byl peloton pěkně dlouhej a jak se to krásně rozléhalo!  Na sbírací a kouřové zastávce na parkovišti za Hradem jsme počkali na odpadlíky a znova se seřadili do druhé půlky trasy. Přes menší ztráty po cestě se ale před půlnocí v cílové destinaci U bobové dráhy sešlo aspoň 90 strojů, což bylo po nějakém tom bloudění super! Obsluha u baru naprosto úžasná, tak jsme si na závěr dali i bohaté půlnoční občerstvení. 


První ročník je tedy celkem šťastně za námi. Napříště víme, kde to ještě neklaplo úplně stoprocentně z naší strany, tak to ještě dopilujem a doufáme, že nám všichni zůstanete věrní. Jen bych ještě všechny účastníky poprosil na jednu stranu o pochopení a třeba i trošku víc nadhledu a respektu k tomu, že akce byla fakt velká a bylo by potřeba i malinko víc motorkářské disciplíny v koloně.
Ale celkově se splnilo, co bylo očekáváno. Svit Měsíce, fotografující zahraniční turisté, nádherná noční pražská panorámata i trochu toho adrenalinu. Makačka to teda pro nás opravdu byla, ale stejně se už těšíme na další ročník. Budem bilancovat, připravovat, nakreslíme mapky, angažujeme víc svítivejch vestiček a všechno bude ještě lepší.
Díky všem, kteří nedali na počasí a přijeli, díky klukům, kteří nám pomohli s vedením a díky všem, kterým nevadilo trochu toho bloudění!

Dave El Presidente
www.top5plus.eu
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):


TOPlist