kawasaki_good_times_tour2




Motosraz Prasek 2010

Sezóna je v plném proudu, slunce nám víc než přeje a to je nejlepší vyrazit za motorkama, kamarádama a zábavou. Třeba na nějaký motosraz? Jo, na motosraz a když na motosraz, tak na Prasek.

Dobré spojení z Prahy na Hradec Králové nám umožnilo asi za hodinku dorazit na místo srazu, do obce Prasek nedaleko Nového Bydžova. Přivítal nás příjemný areál s rybníkem a stromy, takže jsme zastavili v příjemném stínu a šli si dát pivko.
Proč vlastně Prasek? Čím je jiný? Za chvíli na to přijdete sami... "Je to hodně o lidech" slyšíme od přijíždějících motorkářů. Mají pravdu, na Praseku se schází přes tisíc lidí, motorkářů, nemotorkářů, místních lidí, fanoušků rockových kapel a sem tam i nějaká ta čtyřkolka. A při veliké té skrumáži lidí se každý baví s každým, netvoří se extra skupinky... No, možná je to i trochu tím, že se tu můžete nadlábnout všelijakýma dobrotama a nezůstat u tradiční klobásy. Takže ta vyklidněná atmosféra přešla i na nás a těšíme se na program.
Nej kapelka první dne byl rozhodně Komunál. Moje hluché uši potěšili řízným bigbeatem, pořádným, od podlahy povedeným soundem s prvky metalu. Je hodně znát sehranost kapely, odvedená práce na skladbách a Luboš Suchánek (zpět) umí fanoušky pěkně rozhejbat.
Začal jsem od konce, to máte pravdu, před tím proběhla řada fun soutěží, který moderátor srazu Vláďa Štusák pěkně rozjel, Tři Ségry revival Banda byly hóóódně dobrý, to musím říct a na Sweet Zone se někdy mrkněte, to jsem nechápal, co to jako mělo bejt...
Večer se pařilo, dovádělo, baštilo a pilo. Ale všechno tak jako v pohodě, žádnej štress, což mne dost překvapilo a příjemně. Lidi, co si potřebujou honit triko jezdí k mý úlevě asi na jiný akce...
Ráno jsme si teda dali zrzavou snídani a začala se řadit kolona k vyjížďce. Hodně lidiček se vyrazilo koupat, ale i tak byl štrůdl motorek pořádnej a já děkuju majiteli Hondy Transalp, že mne s kamerou naložil a naprosto profesionálně odjezdil celou trasu. Naše kameramanka Tereza se vezla na střeše leader vozu, takovýho pick-upu, řekl bych GMC? Jo jo, něco takovýho.
Projeli jsme vesničkama a finále, přímo le grande finále bylo vystoupení Pepy Sršně. Řada lidí koukala pěkně s votevřenou hubou, bodejť by ne, tentokrát se Pepa Sršeň do svý show pěkně vobul A stoppie na enduru, když vydíte ten terénní vzorek na kolech, není žádná sranda. Povozily se i kočičky a jejich frajeři jim spíš záviděli než, že by o ně snad měli strach :o)
Dá se říct, že odpolední čekání na Škwory nastartovala až Teplá Buchta českými i cizími rockovými revivaly. Dáte si zas jedno zrzavý a starý známý songy od dnes beznadějně komerčních Kabátů dovedou potěšit. Nakonec i písničková vzpomínka na původní Turbo je příjemnej oddech. Hup a po soutěžích, kterým jsem záviděl výhru motozámků (jako odpověná osoba od médií nemůžu přijet na mašině nahej, ne?), tu byl další revival - Rammstein M.C. Ty potěšili, kapelka o toho šla naplno a že to maj naposlouchaný, hodně dobře naposlouchaný bylo znát.
A pak... dočkali jsme se.... už slyším zvukovku, jo jsou to oni, Škwor... Naposledy pročísnu pěšinku, narovnám kravatu a běžím... Safryš, v kotli je už plno. Tentokrát se seběhli opravdu všichni, nechyběl snad nikdo. Škwoři atmosféru pěkně nakopli. Byla to fakt špička, na lidech se krásně poznalo, jak to maj v krvi, reakce na hitovky po prvních tónech, no prostě paráda.
Koukejte si užít zbytek sezóny, bigbeatu a mašinám zdar!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):


TOPlist