kawasaki_good_times_tour2




Motosraz pod hradem Rabí

V sobotu, 3. května 2008 se sjeli pod hrad Rabí vyznavači silných strojů na tradiční motosraz „První míle ADT“ pořádaný prodejcem motorek a čtyřkolek, firmou ADT ATV&MOTO SHOP Horažďovice.

Kapitoly článku

Ubytovací kapacita hotelu byla naplněna již pár dní po zveřejnění pozvánky. Předpověď počasí slibovala slunnou a hlavně bezdeštivou sobotu. Jaká to změna oproti říjnové „Poslední míli ADT“, kdy nás překvapil sníh a teploty těsně nad nulou.
Míle ADT si mezi motorkáři získaly velkou oblibu, kromě společné vyjížďky je vždy připraven originální doprovodný program. I přesto, že se v okolí konaly další dva motosrazy, očekávali jsem hodně kamarádů i nových tváří. V sobotu ráno dorazilo na hotel ***Atawa téměř dvěstě účastníků na silničních i offroadových motorkách, nechyběly ani čtyřkolky. Skvělé je, že se vrací velká část lidí z předchozích ročníků. Před vyjížďkou jsem poseděli v příjemném prostředí uzavřeného hotelového dvora, pozdravili se s kamarády a přivítali mezi sebe „nováčky“. Po nezbytném občerstvení, ubytování na hotelu a rozpravě jsme vyrazili na dopolední vyjížďku. Připraveny byly samostatné trasy pro silniční i terénní motorky a čtyřkolky. Čekalo nás přes 200 km tras v krásné přírodě šumavského podhůří.
Silnice vyrazily užít si serpentiny a točivé silničky na Šumavu, endura a čtyřkolky se oddaly blátu, šotolině, lesním i polním cestám v podhůří Šumavy. V poledne, řádně hladoví, jsme se všichni srazili v přírodním areálu v Čepicích. Nejdříve jsme naplnili žaludky, někteří natolik, že se svalili do trávy, užívali si sluníčka v krásné přírodě a bavili se výkony odvážnějších kolegů, kteří se vrhli na doprovodný program. Bohužel ti, co se těšili, že si zastřelí svého prvního holuba v životě (byť „jen“ asfaltového), byli zklamáni. Střílet si mohli leda z kolegů. Myslivci nás totiž vyšplouchli a i přesto, že jsem měli pronájem střelnice slíbený, museli jsem ustoupit myslivecké soutěži a narychlo připravit náhradní program. Ale i tak bylo o zábavu postaráno. Svést jsme se mohli na terénních čtyřkolkách a motokárách, soutěžilo se o titul Vrhač srazu (hod motocyklovým rámem do dálky) a Tahoun srazu (běh na gumovém laně). Pořadatelům lehce zkomplikovali situaci statní chlapi s obvodem břicha větším než je největší horolezecký úvazek. Ale i to se nakonec k pobavení přihlížejících vyřešilo – místo úvazku jsem použili autolano. Po dvou hodinách pohodičky a legrácek jsem se vyrazili na odpolední vyjížďku a kolem páté hodiny jsem se opět setkali na hotelu. Připraveno bylo posezení ve dvoře, sluníčko hřálo a tak jsme mohli v klidu posedět, pokecat a nasbírat síly na večerní program.
Večer hřměl v místním kulturáku big beat – nejdřív Asmodeus a po něm Ukradené Vjecy. Pivečko teklo proudem, venku se peklo sele a uvnitř se nejen tančilo, ale i soutěžilo a předávaly se ceny. Kdo chtěl, moh se nechat zmalovat. Ne od přítelkyně, ale od „paní body painting“. Nad ránem tak na parketu tančilo několik polosvlečených postav, které se navzájem chlubili svým novým tetováním.
1. míle ADT je za námi. Velké poděkování patří všem účastníkům, kamarádům, kteří nám pomáhali s organizací. Přejeme všem účastníkům i ostatním motorkářům pohodové kilometry bez nehody a těšíme se na „Poslední míli ADT“ - podzimní ukončení sezóny, kdy pro Vás opět připravíme zajímavé trasy a netradiční doprovodný program.
Zvláštní poděkování patří partnerům projektu za jejich finanční, materiální a mediální podporu. Partnery jsou: Essox – generální partner ( www.essox.cz); Coalex ( www.coalex.cz) a MCF.CZ (www.mcf.cz) – hlavní partneři; Access Motors (www.access-motor.cz), Berner ( www.berner.cz), Castrol (www.castrol.cz.), KT bus, Kymco (www.kymco.cz), Motonet.cz (www.motonet.cz), Temple (www.templestore.cz) – partneři; Off Road Revue (www.offroadrevue.cz), FM Plus hitrádio (www.hitradiofmplus.cz), Radio Šumava (www.radiosumava.cz), ČMN (www.cmn.cz), Motocykl (www.motorpresse.cz/motocykl.asp), Quad off Road (www.iquad.cz), Motorkari.cz (www.motorkari.cz), čtyřkolky24 (www.ctyrkolky24.cz) – mediální partneři.

Fotografie ze srazu a informace o dalších akcích, které chystáme pro motonadšence najdete na našich internetových stránkách www.atvAmoto.cz/aktuality.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist