kawasaki_good_times_tour2




Harley-Davidson zaštítí srazy ve Sturgisu po dalších 75 let

Jen velmi těžko někdo s jistotou řekne, co bude za 75 let. Nechme však stranou filozofování o lidstvu a podívejme se na jednu velmi zajímavou „jistotu“, kterou poskytuje americký výrobce motorek Harley-Davidson. Ten totiž podepsal kontrakt, podle kterého se budou srazy ve Sturgisu konat ještě minimálně dalších 75 let.

Když se řekne Sturgis, asi každému motorkáři na světě se alespoň náznakem vybaví každoroční akce, nazvaná Sturgis Motorcycle Rally. V malém městě v Jižní Dakotě, které má normálně jen kolem sedmi tisíc obyvatel, se každý srpen sejdou na jeden týden stovky tisíc lidí. Tuto obrovskou masu spojuje dohromady láska k jednostopým vozidlům, přičemž velké zastoupení zde mají různé variace na téma Harley-Davidson.
Akce letos oslaví výročí 75 let od prvního konaného srazu a je proto namístě, udělat něco speciálního. Vznikla tedy smlouva mezi městem Sturgis a značkou Harley-Davidson, která dělá z Harleye oficiální motocykl akce po dalších 75 let. Sami uznejte, že kontrakt na sponzorování akce, podepsaný na 75 let, je opravdu velmi dlouhodobý.
Prvním aktem, který je se smlouvou spojen, je výstavba nového, permanentního „náměstí“, umístěného přímo v centru Sturgisu. Plocha bude do budoucna sloužit při srazech jako hlavní dějiště různých kulturních programů. Nedílnou součástí stavby bude i 75 cihel, vyskládaných do speciálního designu. Aby se spojilo partnerství mezi Sturgisem a Harleyem, pochází tyto cihly přímo z Milwaukee, domovského města značky. Jednu vytrhl sám pravnuk zakladatele Bill Davidson z hlavní budovy za použití nového modelu H-D 750 Street, další bude z muzea značky a zbylých 73 ze známého parkoviště pro motocykly před budovou Harleye v Milwaukee.              

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):


TOPlist