kawasaki_good_times_tour2




Harley-Davidson oslaví 115. výročí v Praze. Čeká 100 tisíc hostů

V červenci příštího roku oslaví značka Harley-Davidson své 115. výročí založení a hlavním dějištěm oslav se stane Praha. Oslavy se uskuteční v termínu 5. až 8. července 2018 a během těchto čtyř dnů čeká na naše hlavní město přes 100 000 návštěvníků.

Značka Harley-Davidson má v České republice dlouholetou tradici a Praha je domovem nejstaršího Harley-Davidson Clubu na světě, který existuje již 90 let. „S Harley-Davidson Clubem Praha, který funguje od roku 1928, jsme za všechny ty roky projeli na motocyklech H-D tisíce kilometrů. 115. výročí konané v příštím roce v Praze tak bude opravdu výjimečné a rádi bychom do Prahy pozvali každého, aby mohl poznat město, které je díky své historii, kultuře a jedinečným památkám skutečně turistickou destinací na světové úrovni,“ řekl na tiskové konferenci Jarda Vavřina, spolumajitel dealerství Harley-Davidson Praha a organizátor oslav.

Na návštěvníky čeká během čtyř dnů bohatý program, určený fanouškům značky i široké veřejnosti. Za zmínku stojí například výstava více než 150 motocyklů, mapující histori značky od samotných začátků v roce 1903 až do roku 2018 nebo speciální demo truck nabízející zkušební jízdy na motocyklech H-D. Chybět nebudou živá vystoupení kapel, kaskadérská show na strojích H-D unikátní kousky, a hlavním bodem programu se pak stane spanilá jízda tisíce strojů Harley-Davidson historickým centrem Prahy.

Na programu je i přehlídka staveb a přestaveb Custom Bike Show, a děti pro změnu přiláká Family Zóna plná her, wokrshopů a dalších aktivit pro nejmenší návštěvníky. Pro „velké děti“ pak budou připraveny i oblíbené bikerské hry. Celkem se očekává sto tisíc návštěvníků, přičemž víc než polovina jich přijede na motocyklech.

Oslavy 115 výročí Harley-Davidson proběhnou za podpory hlavního města i Vlády ČR. Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj ČR k tomu říká: „Jsme velmi hrdí na to, že Harley-Davidson zvolil Prahu za hlavní místo pro konání oslav 115. výročí. Těšíme se na fanoušky značky, stejně jako všechny fanoušky motocyklů a širokou veřejnost. Doufáme, že se všichni budou těšit nejen na akci, ale také na kouzelnou atmosféru našeho města v samém srdci Evropy. Pro nás je to skvělá příležitost ukázat krásu Prahy a České republiky. Akce bude mít také pozitivní hospodářský dopad.“

Prahu příští rok čeká nejmasovější akce za poslední dobu, na kterou jsou zvání všichni jezdci i milovníci motocyklů a stylu Harley-Davidson. Slavit se bude i na dalších místech republiky, k nimž patří například hrad Karlštejn, zámek Konopiště, Vojenský ústav Lešany, Kutná hora a další. Druhým dějištěm oslav 115. výročí se v termínu 30. srpna až 3. září 2018 stane americké Milwaukee, rodiště značky Harley-Davidson. Více informací o pražských oslavách najdete na speciálním webu http://h-d.prague115.com/.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist