kawasaki_good_times_tour2




Elefantentreffen začíná za deset dní. Sněhu je zatím dost

Nejznámější zimní sraz široko daleko je jednou z mála příležitostí, jak se v období motorkářské abstinence potkat s podobně postiženými kamarády. Elefantentreffen, který letos načne sedmou dekádu svojí existence, patří zároveň k nejtradičnějším akcím svého druhu. Poslední lednový víkend se blíží, a tak je nejvyšší čas začít s přípravami na cestu.

Pořádající klub BVDM stanovil termín 61. ročníku na 27.-29. ledna 2017, a místo konání zůstává stejné jako posledních sedmadvacet let, tedy v lokalitě Thurmansbang-Solla/Loh v Bavorském lese, cca 40 km severně od Pasova a přibližně stejně daleko od hraničního přechodu Strážný. Stejná zůstávají i pravidla srazu, která mají za cíl vrátit na místo původní poklidnou atmosféru. Nečekejte tedy žádná vystoupení rockových kapel ani jinou obvyklou srazovou zábavu.

Elefantentreffen je spíš o přátelském posezení u ohně, kterých se v areálu behěm srazu rozhoří stovky, okukování spousty upravených motorek, z nichž ty nejhezčí dostanou ocenění, nebo účasti na tradičním pochodňovém průvodu, při kterém se vzpomíná na zesnulé motorkáře. Nezapomenutelným zážitkem je pochopitelně samotná cesta a nocování ve stanu v lednovém počasí.

Náš tip

Přečtěte si článek o historii srazu a reportáž z loňského ročníku.

Pokud se na Elefantentreffen chystáte poprvé nebo po delší době, připomínáme ještě nová pravidla, která platí od roku 2015.

  1. Příjezd bude umožněn pouze dvou- a tříkolovým vozidlům (motorky, sajdkáry a tříkolky postavené z motorek), což neplatí jenom pro samotný areál srazu, ale týká se i parkoviště v Solla. To bude vyhrazeno pouze návštěvníkům z okolí, a žádné dodávky ani osobní auta s přívěsy patřící účastníkům srazu tu nebudou tolerovány.
  2. Veškerá vozidla v areálu musí mít platné doklady pro provoz na veřejných komunikacích včetně pojištění, a veškeré samodomo výtvory budou zabaveny.
  3. Na příjezdové silnici mezi Solla a areálem je omezena rychlost na 30 km/h a kontrolovat se zde bude i používání přilby. Uvnitř areálu se smí jezdit jenom krokem.
  4. O víkendu před termínem srazu (nejpozději 24. ledna) bude areál ohraničen stavebním oplocením, a vjezd bude umožněn pouze dvou- a tříkolovým vozidlům.
  5. Vykládání věcí z dodávek a aut nebude dovoleno ani na příjezdových cestách.
  6. Tolerováno nebude ani zabírání míst pro stany pomocí pásek nebo značek před uzavřením areálu (24. lednem)
  7. Ohňostroje, petardy, sirény a ostatní hlučné prostředky jsou zakázány a budou návštěvníkům odebrány u vstupu. Za používání takových věcí hrozí okamžité vyloučení z prostoru srazu.

Pokud se vám nechce jezdit na zimní sraz na Elefantentreffen, můžete vybrat některé setkání zimních nadšenců v ČR a SR. Namátkou:

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):


TOPlist