globalmoto_kveten




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Vikou (0) napsal 25.11.2022 v 03:01

Super článek. Na motorce stále řeším oblečení zejména do chladného počasí. Škoda že ho čtu až když napadl sníh.

hansdorf (200) napsal 07.11.2022 v 18:26+1

Řeším to tak, že v dešti nejezdím , nepromok poslouží pouze na krizový dojezd k nejbližší schovce, nejlépe hospodě. , podle hesla "lépe suchý u piva , než mokrý na mašině."
Zatím to vždycky vyšlo , borce který zlomí několik set km v dešti ocením, ale nepochopím.

Lucasbiker (175) napsal 07.11.2022 v 15:01

Super článek, díky Za mě-spodky jedině z merina. Hodně sají, rychle schnou a jsou příjemné na těle. A nesmrdí ani po týdnu ježdění

Rnx (16) napsal 07.11.2022 v 14:07

Pár poznámok k článku na základe mojich skúseností:
- odporúčam skúšať a skúšať, každému sedí niečo iné, pretože máme rôzne motorky, jazdné štýly, fyziologické dispozície...
- premoknuté rukavice sú veľký problém ak nie je leto. väčší, než mokrá bunda, gate... Nepodceňujte to.
- zmoknuté kožené rukavice (boty, gate) môžu (a asi aj budú) farbiť :) to len ak by ste chceli večer na rande, alebo k moru, tú farbu zmyjete až po pár dňoch.
- rukavice, na rozdiel od Honzovic článku, odporúčam navliekať NAD nepromoky, nebude pod rukávy zatekať voda počas jazdy. Voda vám do nich nestečie ani keď sa postavíte - z nepromokov ich ofúka poväčšinou vietor. No a hlavne, na motorke sedí človek dlhšie, než stojí v nepremoku na mieste, napríklad pri tankovaní.
- lacné nepremoky nefungujú. Dočítate sa to v každom cestopise i tu na stránkach. ničmenej je to lepšie, než nič a ako núdzovka na príležitostné jazdenie je to ok.

Targus (429) napsal 07.11.2022 v 14:01

Re: kuk

Mé nevychované a nezcivilizované tělo odmítá téměř cokoli umělohmotného. Obtíže mi dokonce začíná dělat i elastan někde na 5%.
Což je pro kombinézové motorkaření docela průser. Nejraději jezdím v bavlněných nebo lněných kalhotách (len je neuvěřitelně pevný) a v klasickém socprc "prošíváku", který jsem VYLADIL tak, že jsem přešil knoflíky, aby mi nebyl tak moc velký.
Ano, vypadám v tom, jak idiot.

kuk (2) napsal 07.11.2022 v 12:55

Skoda ze clanek je tu kdyz je nevlidno uz delsi dobu. Ale....sam jezdim v bavlne vespod protoze umelotiny i vlnu nesnasim a uvital bych neco kde alespon spodek latky k telu ma bavlnenou upravu. Mate to taky tak podobne a nejake vychytavky nebo nasbirane zlepsovaky neporadite? + tema nepromok vidim tak ze osobne mi kombineza trochu propousti az v poradnem lijaku a to uz stavim protoze stejne skoro nic nevidim a kdyz uschnu jsem vlastne rad ze je nasbirany hmyz fuc.

1100Virago (3066) napsal 07.11.2022 v 12:53

Drobná připomínka k nepromokům z pracovních oděvů: Není pravda, že "rukávy nemají elastické manžety, do kalhot se v motobotách nedostanete, neboť chybí rozepínání na bocích" - pracovní obleky s manžetami i rozepínacími nohavicemi existují!

CRF1000 (91) napsal 07.11.2022 v 12:08+1

lidé pořád kupují předražené 3-vrstvé oblečení, dvě vnitřní vrstvy - bolerko + membránu - pak odloží do skříně a koupí si 4. vrstvu - nepromok, případně pátou - pulovr z moiry...

Jinak dobrou zkušenost mám s funkčním prádlem pro cyklisty značky SIXS...neobsahuje levný polyester, ze kterého se vyrábí levné motooblečení, obsahuje polyamid + elastan + karbonová vlákna atd.....na těle příjemnější než polyester , akorát při praní se s ním musí zacházet opatrně

beran333 (15) napsal 07.11.2022 v 11:56

Ahoj...
Článek pěknej ,akorát k tomu funkčnímu prádlu.- Aspoň pro mě je to nepříjemné.Je v tom umělotina a ještě hodně stažené na tělo. S kvalitní bavlnou plus více vrstev se nerozloučím.
Nepromoky mě trápily léta. Teklo a teklo. Nejhorší byl jednodílný ,značkový za cca 4000,- .Stačila malá nepřesnost při zapínání lemu nebo suchého zipu a mokro ! Zatím nejlepší řešení je kalhoty až k prsům nebo rovnou lacláče a bunda ! Bunda ovšem bez neoddělitelné kapuci . Cpát si to do helmy je na nic .

Targus (429) napsal 07.11.2022 v 11:46

Celkem by mě zajímalo, KAM odvádí letní spodní prádlo můj pot, když mám na sobě ještě zapnutou bundu.
Ale já vím, že jsem šťoura, který musí furt kibicovat.

Moje zkušenosti:
- lepší je si obléci tři košile, než jeden tlustý svetr,
- fusky proti zimě - JEDINĚ 100 % VLNĚNÉ. Jakmile se tam přidá umělé vlákno, fusky na mých nohou přestávají fungovat. Čím víc uměliny, tím větší kosa. Ale je možné, že mi rodiče vybrali v porodnici špatné nohy.
- v nynějších podzimních podmínkách jezdím v lyžařské bundě, koupené kdysi na Slovači ve výprodeji za 15 éček. Je lehká, má dvojité konce rukávů, na těch vnějších jsou sucháče.
- k ultimativním nepromokavým kalhotám jsem ještě nepostoupil, protože po zapocení se poměrně rychle osypu na tříslech. Takže raději volím otužování.

_Kibo (41) napsal 07.11.2022 v 09:50

Super detailní recenze! Díky.




TOPlist