yamaha_demo_tour




Muzeum BMW v Mnichově

Na znovuotevření legendárního muzea automobilů a motocyklů čekala odborná i laická veřejnost čtyři roky a 21.června 2008 jsme se konečně dočkali.

Kompletní přestavba interiérů a exteriéru celé výstavní plochy (dle průvodce 5 000 m2), doznala mnoha technlogických vylepšení. Celý prostor muzea je Hi-Tech funkcemi doslova prošpikován. Koncepci prostor dominuje zejména dokonale propracovaný design a přehledné uspořádání jednotlivých sekcí.
Zhruba jsou děleny na: Značku, firmu, Motorsport, technologie, design, modelové řady, motocykly a vize. Celá expozice je velmi přehledná a není nijak přeplácaná. Možná bych ocenil trochu více možnost nahlédnutí pod pokličku uskutečněných i zapomenutých projektů, ale třeba se v budoucnu dočkáme i toho.
Motocyklům je věnováno poměrně dost místa. Na jedné ze zdí je jich přpevněno asi 15 a představují průřez válečnou a poválečnou produkcí. Další jsou tématicky umístěny v jiných prostorách. Co zde můžete zahlédnout ? BMW K1 - první celokapotovaný motocykl vybavený ABS a vstřikováním paliva, skůtr C1, nebo slavné BMW R75 "Sahara". Značná část představuje samozřejmě produkci automobilů…
Nerad bych tu ovšem představoval všechny exponáty, protože je třeba muzeum navštívit osobně a vidět vše na vlastní oči. Prohlídka trvá zhruba dvě hodiny a věřte, že vás při ní nohy bolet nebudou. Součástí je, jak už to to bývá, také obchod se suvenýry, literaturou a velmi pěkná restaurace s terasou a výhledem na BMW Welt, televizní věž a olympijský stadion. Nebezpečně upravený trávník a celé okolí, kam jen oko dohlédne celý dojem jen podtrhuje. Impozantně působí i administrativní budova BMW - takzvaný "čtyřválec" v těsné blízkosti muzea.
Až si budete plánovat výlet k našim západním sousedům, určitě toto místo navštivte.
Za vstupné 12€ se vám dostane spousta muziky. Více info najdete na
www.bmw-museum.com
S potěšením pro vás zapsal a nafotil
Pavel Krotil - Veteran.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist