globalmoto_duben_nolan




Soutěž s ABMOTO.CZ: Kdo maže, ten jede

Systém automatického mazání řetězu Scottoiler asi není třeba představovat. Že tenhle šikovný doplněk ušetří spoustu času, práce a ve finále i peněz, je poměrně známá věc. Novinkou však je, že jej k nám začala dovážet firma ABMOTO.CZ. A právě ta věnovala jeden Scottoiler do naší soutěže.

S více než 25 lety zkušeností dodává firma Scottoiler na trh automatický olejovací systém hnacího řetězu. Od roku 2009 je v nabídce kromě vakuového vSystemu i elektronický eSystem. Výrobky Scottoiler se prodávají po celém světě a jejich účinnost je prokazována za nejrůznějších klimatických podmínek. V nabídce jsou kromě klasického mazání V-systému a elektronického E-systému nově také sady, specifické pro Kawasaki, Ducati, KTM nebo Hondu. Tyto sady jsou svým designem určeny nejen pro danou značku, ale také pro konkrétní modely, jako například Triumph Tiger, Suzuki V-Strom nebo nová Honda Africa Twin.

A jak to vlastně funguje?

Scottoiler vSystem pracuje na bázi podtlaku. Když motor motocyklu běží, vytváří se podtlak, který zvedá membránu a ta zase otevře ventil. Otevřený ventil umožní kapání oleje trubicí přes rozetu na řetez. Ventil má vestavěný měřič průtoku oleje. Scottoiler není pumpa.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Jaký vliv má Scottoiler vSystem na motor?

Na výstup ze Scottoileru nemá vliv rychlost motoru nebo plynu. Podtlaková komora je uzavřená jednotka a nemá vliv na běh motocyklu. Při nastartování motoru se otevře ventil, což vyžaduje pohyb 3 cm3 vzduchu, aby se zvedla membrána, která zůstane nahoře až do vypnutí motoru. Je běžné pozorovat, že membrána při nízkých otáčkách pulsuje, což je někdy nesprávně považováno za pumpování.

Výhody:

  • prodloužení životnosti motocyklového řetězu a řetězových kol
  • zvyšuje výkon správně namazaného řetězu
  • snižuje nároky údržby motocyklového řetězu
  • snižuje čas a náklady na údržbu motocyklového řetězu

Nevýhody:

  • cena
  • oproti použití spreje - nutnost montáže

Pokud si však na montáž Scottoileru netroufáte sami, můžete si ho u firmy ABMOTO.CZ nejen zakoupit, ale také nechat nainstalovat. A když už tam budete, rovnou koukněte na její nabídku kvalitních motodoplňků a příslušenství od více jak 150 motocyklových značek.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Na jaké bázi Scottoiler vSystem pracuje?
    • jako pumpa
    • na podtlaku

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • ABMOTO - Štěpán Jeník

    E-shop, prodejna. Prodej náhradních dílů, doplňků a příslušenství pro motocykly a skútry od více než stovky předních výrobců motocyklových dílů, doplňků a maziv. A proč zrovna nakoupit nebo servisovat u nás. - na výběr z více než 100tis. kvalitních náhradních dílů, příslušenství a doplňků - ...




TOPlist