globalmoto_duben_nolan




YUKI Darker - nový chopper na českém trhu

Dlouho očekávaná novinka YUKI - chooper klasického vzhledu a stylu Darker - jde do prodeje. K dostání je ve dvou výkonnostních variantách - v provedení 250 a 400 ccm.

Chopper klasických, avšak stále elegantních tvarů, začala na tuzemském trhu prodávat společnost Pyramida Průhonice, importér motocyklů YUKI. Model Darker zaujme jak z profilu, kde upoutá pozornost motor do V či dvojitá koncovka výfuku, který je vyveden na pravé straně, tak ze zadní části. Dvouválcový, vzduchem chlazený motor do V poskytuje v případě 250-ccm varianty výkon 13 koní a maximální kroutící moment 17,5 Nm/6000 otáčkách a chopper dokáže brázdit krajinu až stokilometrovou rychlostí. Spotřeba menšího motoru činí 2,7 - 3 litry/100 km. Varianta 400 ccm pak nabízí 20 koňských sil a maximální kroutící moment 22 Nm/7000 otáčkách a dokáže jet až 125 km/h. Spotřeba výkonnějšího motoru je 3,5 - 3,8 litru/100 km.

Přední kolo o velikosti 18" (u modelu 400ccm 19“) má, stejně jako kolo zadní (15 palců), vypletený ráfek. O bezpečné zastavení se stará přední dvoupístková brzda o průměru kotouče 280 mm a zadní buben. Převodovka je klasická pětistupňová a zapalování je elektronické. O pohon zadního kola se v případě modelu Darker 250 stará řetěz, u čtyřstovky pak bezúdržbový kardan. U dvěstěpadesátky se na benzínové nádrži s objemem 14 litrů nachází kaplička s modře podsvíceným tachometrem, pod kterým je umístěn digitální denní a celkový měřič kilometrů. Čtyřstovka má budík již umístěn na obvyklém místě. O jezdcovo pohodlí se postará anatomicky tvarované sedlo, které je pošito kovovými cvoky. Výška sedla činí 650 mm a v zadní části nechybí opěrka pro spolujezdce.

Cena modelu Yuki Darker, který se dodává ve standardní výbavě s tankvakem, začíná na 64 990 Kč včetně DPH v případě 250 ccm varianty. Yuki Darker 400 pak stojí 89 990 korun. Oba modely jsou k dostání v tmavě červené či černé barvě se stříbrnou kapkou na nádrži.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist