yamaha_demo_tour




Yamaha R1S se objevila v homologačních dokumentech

Svět už delší dobu ví o tom, že by se po boku klasické Yamahy R1 a ostřejší R1M, měla objevit ještě jedna verze, nazvaná s největší pravděpodobností R1S. Teprve nyní se ovšem objevila první oficiální informace o tomto modelu, tak trochu opředeném rouškou tajemství.

Model R1S se vyskytl v tabulkách americké vládní agentury pro kontrolu emisí, známé pod zkratkou CARB. Právě zde se pro modelový rok 2016 objevuje ve změti písmen a čísel ona tajemná novinka. Velkou otázkou zůstává, co přesně lze od R1S očekávat. Některé zdroje začaly hovořit o jakési „levné variantě“, která by se stala osekanou verzí oblíbeného supersportu.Jsou však i teorie, které jdou zcela opačnou cestou a tvrdí, že R1S bude naopak vrcholnou verzí, která svou výbavou a výčtem laditelných prvků předčí i současnou špičku R1M. Takový model by byl potom věnován zejména traťovým nadšencům, či přímo amatérským závodníkům.
Jak to celé dopadne a co tedy ona záhadná trojice znaků R1S znamená, na to si budeme muset ještě počkat. Čistě teoreticky je také možné, že se bude jednat o nějakou speciální edici, která kromě omezeného počtu vyrobených kusů nepřinese nic jiného, než pár převážně designových změn.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist