husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha má pro Ténéré připravené dva kity doplňků, v červnu u nás proběhne velké testování pro veřejnost

Některé motocykly můžete coby výrobce nabízet prakticky i bez originálního příslušenství, ovšem u adventur je to nemyslitelné a u tak ostře sledovaného stroje, jakým je nová Ténéré 700, obzvlášť. Proto máme pro potenciální zájemce dobrou zprávu, že Yamaha nyní ukázala řadu připravených doplňků včetně dvou celých kitů. A nově také oznámila, že se u nás na začátku června zastaví kamion s testovacími motocykly!

Způsob, jakým bude nová Ténéré 700 svými majiteli používána, bude jistě dvojí. Zaprvé na dálkové jízdy, zadruhé na nějaké to blbnutí v terénu. Takže je jasné, že doplňky se budou odvíjet právě těmito dvěma směry. A začneme těmi kity, nebo chcete-li, sadami.

První kit se jmenuje Explorer Pack a je to právě balíček příslušenství, který se bude hodit na dovolenkové dálkoplazení. Ovšem sólo. Kromě masivních hliníkových kufrů o celkovém objemu 72 litrů totiž dostanete ještě speciální plochý nosič, který se namontuje místo sedátka spolujezdce. Takže si stan, karimatku i karitaťku můžete přivázat bezpečně mnohem blíže těžišti, než kdybyste tak činili někde na zadním nosiči za světlem. Pro plnou nálož už je takřka nutností centrální stojan, ten v tomhle kitu také najdete, a abyste plně naložení někde zbytečně neštrejchli motorem o kamen, k tomu slouží o třetinu tlustší a celkově rozlehlejší hliníkový kryt. Kolem dvouválce ještě navíc najdete trubkové padáky.

Druhý kit nese název Rally Pack, což snad vysvětlení nepotřebuje. Tohle je pro ty, kdo na motorce vozí zubaté pneumatiky a nikdy ji nemyjí! Zbytečnosti musejí pryč, takže tady jsou malé LED blinkry a zadní masivní držák RZ je vystřídán malým sportovním. Ploché rallyové sedlo je do terénu mnohem vhodnější než sériové dvoudílné, chladič je chráněn mřížkou, nádrž tankpadem a sekundární řetěz hliníkovým krytem, navíc dostal ještě typické endurové vodítko zespodu kyvky. Výbavu korunuje titanová koncovka Akrapovič s karbonovým krytem.

Kromě těchto sad nabízí Yamaha i další více či méně důležité doplňky. Celkem překvapí, že ani 12V zásuvka, ani vyhřívané hefty nejsou v Explorer Packu, ale naštěstí si je koupit můžete. Pokud máte na motorce pořád málo úložných prostor, tak si můžete pořídit ještě trubkový nosič na topcase nebo pěkný malý boxík na nářadí, který se dává do krytu motoru. V nabídce najdete ale i nepostradatelné mlhovky, postradatelné páčky Gilles Tooling, větší vercajk, tašky do kufrů a na nosič, plexi kryt předního světla, komfortní sedlo spolujezdce či „kosti“ do zadního přepáčka na snížení sedla o 18 mm.

AKTUALIZACE: Ténéré Tour již za měsíc

Ještě rychlá zpráva ze světa Yamahy. Českému dovozci se podařilo dostat k nám jako do druhé země Evropy (po Německu) kamion s předváděcími motocykly a připravuje akci nazvanou Ténéré Tour. Bude se konat o víkendu 8. a 9. června v Beskydech ve Velkých Karlovicích, k testu bude 13 vybavených motorek a těšit se můžete na zhruba hodinovou trasu po kopcích u nás i na Slovensku. Registrační systém se připravuje, až bude spuštěn, dáme vědět.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zmulin přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
LooK3D přispěl 3 Kč
juryna007 přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Davcoun přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist