husqvarna_svartpilen_801_2




Nový dealer Yamaha v Brně oficiálně zahájil provoz

Společnost PEMM otevřela zbrusu novou prodejnu a servis produktů značky Yamaha v Brně-Bohunicích už s příchodem března. Slavnostní otevření sice muselo kvůli motocyklovým výstavám týden počkat, ale zato si na něj udělal čas kromě zástupců českého importéra dokonce i vice prezident evropské centrály.

Nové Yamaha Centrum najdete v gigantickém  nákupním centru Campus Square v brněnské části Bohunice. Umístění prodejny motocyklů mezi butiky, prodejny elektra, parfumerie a další svatostánky moderního stylu života se na první pohled nemusí zdát jako úplně nejšťastnější, ale firma PEMM Brno chce prostě zkusit trochu jiný přístup. A když se to vezme kolem a kolem, nějaké výhody z netradiční polohy motoshopu přeci jen plynou. A není jich zas tak málo. Tak třeba dopravní obslužnost. Necháte motorku na servisu, a nemusíte shánět kámoše, který vás odveze domů. Pět metrů od dveří je zastávka několika autobusových linek. S parkováním auta taky nikdy nebudou starosti - před obchodními centry bývají plochy náležitě předimenzovány, aby zvládly i předvánoční šílenství. A když už dojde na finální fázi rozhodování v podobě předváděcí jízdy, nemusíte se plahočit přes celé město. Z Bohunic je to k ceduli konec obce co by kamenem dohodil a zbytek dojel na vytočenou trojku.
Ale zpátky do nové prodejny. Dovnitř se vstupuje přímo z ulice, takže do přímého kontaktu s nákupní horečkou uvnitř obchodního centra se nedostanete. Napoprvé dá trochu víc práce najít tu správnou stranu obří budovy, ale to v nejbližších dnech spraví pár navigačních směrovek na okolních křižovatkách.
A už jsme uvnitř. Takhle vypadá prodejna motocyklů jednadvacátého století. Značka Yamaha přistoupila před dvěma lety k zavádění jednotného designu svých dealerství, kterému podléhají  všechny nově otevřené prodejny, včetně brněnského PEMMu. Ta je v České republice teprve druhou ukázkou nového jednotného stylu.
Na plochu dvěstě metrů čtverečních se pohodlně vejde pětadvacet motocyklů, rozdělených podle kategorií do jakýchsi ostrůvků. U každé skupiny motorek visí police s příslušnými typy přileb, samozřejmě značky BYE, kterou dodává rovněž společnost Yamaha.
Vybírat můžete rovnou také z nabídky originálního oblečení, a jedinou součástí výbavy, která zatím není k dodání s logem Yamaha, zůstávají boty. Pro ty musíte do zadní části prodejny, kde se nachází regály s neoriginálními doplňky. Tím není myšleno, že by snad šlo o padělky z vietnamské tržnice. V téhle části prodejny se jen nachází zboží ostatních renomovaných výrobců přileb, oblečení, rukavic, bot, ochranných prvků a dalších nezbytností.
Dříve než si budete domů odvážet svůj vysněný stroj, zářící novotou, můžete si jej přímo v prodejně nechat za výhodných podmínek pojistit. V PEMMu totiž provádí označování hlavních částí motocyklu tajným hologramem AUTODOT OCIS, a ve spolupráci pojišťovnou Uniqua nabízí k takto ošetřené motorce naprosto bezkonkurenční pojistné sazby.
O fundovanosti personálu nemůže být v případě Yamaha centra PEMM žádných pochyb. Vedoucím prodeje není nikdo jiný, než dlouholetý prodejce motocyklů Pavel Kachlík, který působí na brněnském trhu už od roku 1994. Také na servisu se budou vašim miláčkům věnovat pouze zkušení a odborně školení technici. Pokud jde o přezouvání pneumatik, může se firma PEMM pochlubit už desetiletými zkušenostmi, získanými ve vlastním zavedeném pneuservisu.
Tím se dostáváme k otázce přístupu do dílny. Běžný postup při předání motorky do servisu funguje tak, že zákazník přistaví svůj stroj před prodejnu, uvnitř sepíše s přejímacím technikem zakázku, a o nic víc se nemusí starat. Mechanik si sám doveze motocykl na dílnu, kam se dostane zadním vchodem přes kryté parkoviště obchodního centra. Hotový stroj se vyzvedává opět před prodejnou.
Kromě motocyklů seženete u firmy PEMM také kompletní sortiment čtyřkolek, vodních skútrů, lodních motorů, sněžných skútrů a elektrocentrál značky Yamaha. A protože nový dealer chce přilákat do prodejny i servisu co nejvíc zákazníků, internetové stránky firmy PEMM se zajímavými akcemi jen hemží. Takže pokud jste z jižní Moravy, neváhejte a vyražte do Bohunic.
Během naší návštěvy v Yamaha Centru odpověděl na pár otázek Miloš Soukup – jednatel společnosti PEMM Brno spol. s r.o.

Co vás přivedlo na myšlenku začít prodávat motocykly Yamaha?
Jedním z důvodů byl můj aktivní vztah k motocyklům – sám jezdím na motorce už řadu let. A při výběru značky jsme vycházeli z potenciálu trhu. Dostupné statistiky prodejů značky Yamaha na jižní Moravě hovoří jasně – výsledky zdaleka nedosahují celorepublikového průměru, a naším cílem je to změnit. Rádi bychom, aby v našem regionu Yamaha srovnala krok s Hondou, jako je tomu v ostatních krajích.
Současná ekonomická situace prodeji motocyklů příliš nepřeje. Jaké jsou vaše nejbližší cíle a očekávání?
Jak jsem již říkal, motocykly patří k mým velkým koníčkům, a otevření této prodejny pro mě představuje splněný sen. Samozřejmě nechceme provoz dealerství Yamaha dotovat z ostatních aktivit naší firmy, ale nečekáme ani okamžité závratné zisky. Protože motocykly mají být především zdrojem zábavy, i pro mě je tato prodejna spíše oddychovou záležitostí. Rád bych, aby se k nám zákazníci naučili chodit pravidelně, třeba jen na kávu, nebo se jen nezávazně podívat na novinky, případně i některou z nich vyzkoušet. Chceme tady vybudovat jakési centrum pro motorkáře.

Jaké akce jste nachystali na rozjezd nové prodejny a servisu?
Tento týden máme malou výstavu motocyklů v dalším brněnském obchodním centru Olympia, kde informujeme zákazníky o otevření nové prodejny. V sobotu 12. března proběhne přímo na parkovišti před prodejnou beseda s účastníky letošního Dakaru Josefem Macháčkem a Davidem Pabiškou, kteří přivezou ukázat svoje závodní stroje i doprovodný kamion. Pro ty co by rádi vyzkoušeli i náš servis je připravena nabídka slev, jak na provedenou práci, tak i na materiál. A všem zájemcům o svobodný pohyb po městě je určena nabídka zapůjčení skútru.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Související firma
  • PEMM Brno, spol. s r.o.

    Autorizovaný prodej a servis motocyklů Yamaha, Yamaha centrum, prodej motocyklů, prodej skútrů, prodej čtyřkolek, prodej vodních skůtrů, prodej sněhových skútrů, prodej lodních motorů, prodej nafukovacích člunů, prodej elektrocentrál, půjčovna skútrů a motocyklů, prodej originálních náhradních dílů ...




TOPlist