yamaha_demo_tour




Vše o výstavě Motocykl 2009

Přesně za týden začíná každoroční výstava Motocykl. Třináctý ročník možná bude pro fanoušky některých nezúčastněných značek nešťastný, výstava toho ale i letos nabídne hodně! Podívejte se na finální plánky jednotlivých pavilónů, a pokud tam tu svoji krevní skupinu nenajdete, poradíme vám, kde jinde v Praze se můžete podívat na nové Kawasaki, Suzuki, Yamahy či Ducati...

Kapitoly článku

Že letošní výstava bude probíhat v trochu jiné atmosféře, jsem již rozebral v tomto článku o budoucnosti výstavy. Nezbývá než zopakovat, že svoji účast bohužel stáhla čtveřice velmi sledovaných značek Ducati, Kawasaki, Suzuki a Yamaha a jejich novinky pro sezónu 2009 tedy na výstavě neuvidíme.

Přesto na výstavě zůstává velký počet atraktivních značek jako Aprilia, BMW, Honda, Harley-Davidson, KTM, Voxan a další a další. Možná nás zase něčím novým překvapí i domácí Jawa, na výstavě navíc bude k vidění i nová Blata 125, která se konečně dostala do výroby a prodeje. Výstava také není jen o nových modelech motocyklů, ale z velké části také o příslušenství, oblečení a helmách, ozkoušení různých věcí s možností přímého porovnání, aniž byste museli objíždět deset prodejen...
Součástí výstavy bude také možnost hlasování v soutěži o Motocykl roku 2009, která bude vyhodnocena v dubnu a vy si tedy můžete na výstavě prohlédnout soutěžící modely a při odchodu hned hodit svůj hlas do připravených boxů.

Loňská výstava přestaveb Bohemia Custom se letos bohužel do propozic nedostala - na jejím místě v Malé sportovní hale budou běžné expozice motocyklů a příslušenství a najdete zde i náš stánek Motorkáři.cz/Quadmania.cz. Jelikož reportáže z lednové rally Dakar 2009 měly velký ohlas, určitě se rádi naživo podíváte na dvojici strojů, které dojely do cíle letošního prvního jihoamerického ročníku. Na výstavě už jsme v minulých ročnících měli okruhový speciál, výrobní prototyp nového endura, skútr Honda určený do soutěže a cestovní stroj s 300tis kilometry, letos to bude závodní Yamaha WR450F Martina Macka a závodní quad Oldřicha Bražiny (rám Yamaha, motor KTM 660) ve stavu, jak se vrátily v kontejnerech přes oceán. Jako každý rok pro Vás budou připraveny tři terminály s on-line přístupem na tento web, kde si můžete projít aktuální informace, ukázat stránky kamarádovi, který nechodí na Internet, nebo třeba jen nechat kámošům vzkaz na fóru.
Kdo je příznivcem Kawasaki, Suzuki či Yamahy, tedy značek bez oficiální účasti na výstavě, nemusí zoufat. Stačí před výstavištěm sednout na tramvaj 17 a přejet do Bráníka (a následně ještě 2 stanice autobusem do cílové zastávky Vrbova (viz  mapa).  V novém motorkářském centru Vrbovka, kde sídlí i naše kanceláře  serverů Motorkáři.cz a Quadmania.cz, najdete  showroomy všech tří uvedených značek a navíc ještě  motocykly Aprilia, Moto Guzzi, KTM a Triumph. Pokud to máte blíže směrem na západ, novinky Suzuki najdete také v novém showroomu Suzamoto na Zličíně.

O připravované  expozici Kawasaki a dalších značek na Vrbovce s novinkami 2009 přineseme samostatný článek v pondělí.

No a Ducati? Ta má svůj nový showroom jen asi kilometr vzdušnou čarou v ulici Olbrachtova a má po dobu výstavy kromě novinek 2009 (možná bude i nový Streetfighter) i nabídku poukazu na nákup motocyklového oleje Shell Advance Utra 4T 3 + 1 litr zdarma.

 

Plánky výstavních hal pro Motocykl 2009


Montovaná hala na místě levého křídla

Pravé křídlo Průmyslového paláce

Střední hala Průmyslového paláce

Malá sportovní hala

Křižíkův pavilon E
Křižíkův pavilon D

Křižíkův pavilon C


Křižíkův pavilon B

 

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist