journeyman_brezen




Více jak 100 tipů na vánoční dárky pro motorkáře

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi souvisí nakupování dárků. Pro někoho jednoduchá záležitost, pro jiného noční můra. Proto jsme pro vás opět připravili pár tipů, čím byste mohli obdarovat motorkáře, motorkářku či malá motorkářčata. Budeme rádi pokud si z nich vyberete nebo budou alespoň inspirovat vás nebo vaše blízké.

4SR

Jako první v abecedě máme budějovickou 4SR. Tam myslí i na všechny nerozhodné nákupčí, pro které může být vysvobozením jeden ze tří dárkových poukazů v hodnotách dva, pět a deset tisíc. Jsou platné po dobu jednoho roku od vystavení a obdarovaný je musí uplatnit na e-shopu.

Kdo si nebude jistý výběrem, toho může rozhoupat k akci 10% sleva na rukavice (11. 12. – 17. 12.). A určitě neudělá chybu některou z novinek. Peněženky Cash a Money Maker či pásek Double potěší snad každého motorkáře. Úspěch by mohla mít i textilní bunda Drift Black za 3 999 Kč, náročnější můžou sáhnout po kožené bundě Scrambler v barvě British Racing, nebo po dámské vínové variantě. Většině by se mohlo hodit mýdlo na kůži nebo přípravek k jejímu ošetření. Oboje za lidových 120 Kč. 

ASP Group

Firma ASP Group nabízí široký sortiment produktů pro čtyřkolky i motocykly. Na jejich e-shopu naleznete spoustu oblečení a příslušenství. Pro chladné počasí jsou zajímavé různé druhy vyhřívání sedel a rukojetí nebo automatické nabíječky baterií. Chybu neuděláte ani s oblečením značky DAX, kterou letos ASP Group znovu oživila. Já jsem pro Vás vybral letošní novinku Shark Jump Starter EPS-203 za cenu 1 899 Kč. Jedná se o powerbanku, pomocí které můžete nastartovat v případě vybité autobaterie nebo ji použít pro nabíjení elektroniky. Disponuje řadou konektorů, 2x USB výstupy s proudem 1 a 2 A. Konektory pro nabíjení notebooků, kdy přímo v balení naleznete několik kabelů těch nejznámějších výrobců a nakonec i 12V cigaretovou zásuvkou. Další doplňkovou funkcí je svítilna.

Alza

V tomto obchodě bude nakupovat asi hodně z nás. Alza nabízí ohromné množství zboží a nově zde naleznete i věci pro motorkáře. Za sebe mohu doporučit zámek na kotoučovou brzdu s alarmem ABUS Detecto 7000 RS1 za 3 190 Kč. Kromě funkce klasického zámku vidím výhodu ve spojení s alarmem. Nejde jen o zloděje, ale o jeho okamžité spuštění pří jakékoli manipulaci s motocyklem. Nemusíte se tak bát, že ho zapomenete před jízdou sundat. Dalším tipem je alkohol tester AlcoZero za 1 899 Kč. Ten již spadá do vyšší kategorie, která používá elektrochemický senzor místo polovodičového. To znamená vyšší citlivost a přesnost měření i delší životnost. Ve výsledku se na něj můžete více spolehnout a být v klidu u případné kontroly.

Bikers Crown

Chlumečtí do toho opět na vánoce pořádně šlapou. Jednak nabízí dopravu zdarma při nákupu nad 1 000 Kč, pro nerozhodné mají dárkové poukazy a dárkového průvodce, nakonec mají i vánoční slevy.

Pro motorkáře bez rozdílu jsme vybrali oblíbený a vychytaný batoh Kriega KRU20. Ten stojí 2 990 Kč a využití najde i v civilu. Dámám bychom vybrali set křiváku, rukavic a ledvinového pásu za 6 990 Kč nebo parádní kraťásky na léto od Rusty Pistons. Stejná firma nabízí dětské lacláče za necelých devět stovek, odrostlejší děti určitě uvítají bezdrátový reproduktor CellularLine.

Z výhodné koupě vánočních dárků bychom vypíchli slevu 27% na přilbu Shoei Neotec (nyní 10 550,-), 35% na vyhřívané rukavice Macna Atom (nyní 3 900,-), 21% procent na jednodílnou kombinézu Alpinestars Atem (nyní 22 900,-), 44% na textilní bundu Macna Mountain a hlavně 50% na oblíbené motorkářské džíny Trilobite Agnox (nyní 3 995,-).

black MACHINE

Pořadatel velkého motorkářského festivalu Euro Bike Fest zahájil předprodej vstupenek na tuhle akci plnou motorek, extrémních sportů a rock and rollu. Do konce roku jsou vstupenky na celou akci za 500 Kč na celý víkend.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

BMW

BMW nabízí dárkové předměty pro dospělé i děti. Pánské fanoušky určitě potěší maličkost jako je praktická toaletní taška za 1 676 Kč. Pro ženy by byla vhodná dámská peněženka za 1 131 Kč, nebo elegantní sportovní hodinky za 5 798 Kč. Pro děti je zde také z čeho vybírat. Naleznete zde BMW odrážedla za cenu od 2 822 Kč a hračky s oblečením v rozmezí 500 až 1 000 Kč. Kompletní nabídka zde.

Geneze

Přilbu Schuberth za zajímavou cenu můžete koupit v Genezi. V současné době probíhá doprodej, ve kterém seženete legendární německé přilby se slevou až 43%. Podobně je na tom cestovní moto oblečení Rukka, kdy například bundu Airman koupíte místo 22 000 za 15 000 Kč. Čopráky by zase mohly potěšit „koně“ od firmy Johnny Bulls za 3 200 Kč. Na závěr bychom doporučili bílé funkční triko Geneze ušité v Jablonci nad Nisou za 450 Kč.

Globalmoto

Výhodně můžete svému blízkému pořídit i novou Bellku. Třeba přilba Qualifier za 2 289 korun je skoro zadarmo, za necelých 5 tisíc můžete mít verzi s fotochromatickým plexi a výhodně můžete obdarovat i klasika novou Bullittkou. Pro dámy vybíráme třeba oblíbené kevlarové džíny Dafne od Sparku, ta samá firma nabízí i parádní mikinu na běžné nošení pro pány za 990 korun. V Globalmotu navíc platí prodloužená lhůta na vrácení zboží - do 20. Ledna.

Harley-Davidson

Harley-Davidson je životní styl a to se odráží i na množství oblečení a doplňků, ze kterého můžete vybírat. Od pánské košile s logem 115 let H-D přes dámskou bundu a kabelku až k doplňkům do domácnosti. Obdarovaný může prokázat svou příslušnost při servírování sýrů nebo podávání vína, protože ho můžete k vánocům potěšit dárkovými sadami vhodnými k výše zmíněným příležitostem. Set na sýry je za 1 550 Kč, na víno za osmnáct stovek. A na závěr spotřebitelská rada H-D pro letošní rok: nekupujte ženě vysavač.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Honda

Jednoznačně doporučuji model CB1100 RS v černé barvě. Pokud nechcete příjemce příliš rozmazlovat, můžete se podívat na kolekci oblečení Honda Vintage 2017. Naleznete zde trička a mikiny v retro stylu. Trička za 700 Kč a mikiny od 1 500 do 2 000 Kč. Kompletní nabídka s cenami zde.

Husqvarna

Kdo z vás by nechtěl pod stromečkem najít novou motorku, navíc úplnou novinku na trhu? Největší šanci mají děti tatínků fandících Husqvarně. Ty by pod stromečkem mohli najít odrážedlo Minipilen s nafukovacími koly a nastavitelným sedadlem (2 865 Kč). Pro tatínky běhající za svými potomky na Minipilenu je tu kulich Inventor. Zahřeje kombinací 95% akrylu a 5% spandexu, dáte za něj 680 Kč. Že netrefíte velikost, toho se bát nemusíte, je tu totiž jedna pro všechny. Rozkládací židlička Paddock Chair se bude hodit buď po náročném odpoledni s dítětem, tréninku na trati, nebo při sledování závodů. Při tom všem oceníte držák na pití a větší pohodlnější konstrukci (1 199 Kč).

Invelt BMW

K BMW se podíváme ještě jednou, konkrétně do Invelťáckého eshopu, kde mají vánoční slevy. Z těch si vybere téměř každý, my bychom volili třeba dámské tílko Ride Wild zlevněné na 569 Kč. Mimo slevy nás zaujal stylový kapesní nůž, který by měl nosit každý správný muž, čepice Roadster a decentní pánský svetr GS. Pokud byste chtěli darovat motorku, ale máte omezený rozpočet, můžete sáhnout po GSu v měřítku 1:10 s funkčním řízením a řetězem za 2 563 Kč. Děti určitě ocení medvídka Rallye Teddy za 605 Kč a osobně můžeme doporučit zlevněné rukavice Two In One, jejíž enduro verzi jsme měli v testu.

KTM

Pro lidi nakažené oranžovou je tradičně k mání spousta oblečení, příslušenství a doplňků. Začněme nástěnnými hodinami v designu současných TFT panelů. Stejně jako přístrojovky, jsou multifunkční i hodiny. Kromě času dokáží zobrazit třeba teplotu v místnosti nebo vlhkost. U prodejců KTM je seženete za 918 korun. Aby bylo návštěvám hned jasno, ke komu vstupují, můžete svého bližního "KTMáka" obdarovat rohožkou za 787 Kč. Má rozměry 50 x 70 cm a bude skvěle ladit s parkovací cedulí.

Kdybyste se s tím nakupováním dárků od Rakušanů rozjeli, mohl by vám přijít vhod poukaz na 1300 korun pro nákup originálního oblečení a doplňků v rámci akce Power Days 2017. Poukaz platí do 13. Ledna a je možné ho uplatnit při minimální částce nákupu 3 900 Kč.

Knížky

Dobrou knížkou člověk nikdy nic nezkazí a pěkný cestopis by mohl být dokonce vhodným dárkem od motorkáře nemotorkáři. U nás můžete objednat hned dvě takové. První je Jawa kolem světa 2 od Pavla Suchého, jejíž první díl zaznamenal velký úspěch, druhou je cestopis Vietnamská rebélie napsaný Lukášem Kloučkem.

MBW

Česká značka oblečení vyráží do boje o vánočního zákazníka s adventure kolekcí. Pro dámy jsou to textilní kalhoty GABI a bunda KATNISS, pro pány kalhoty FELIX a bunda ARON. Vše je vyrobené z textilie SD-TEX, kalhoty a bundy jsou opatřené vyjímatelnou voděodolnou a prodyšnou membránou, termovložkou, plus můžete čekat i ostatní adventure vychytávky.

MCF

Kdo má rád Suzuki, ten ocení tričko s motivem Isle of Man za 811 Kč. Na ježdění jsou vhodné třeba prodyšné rukavice Richa Dakar s cenou 1 470 Kč nebo parádní retro motokrosový dres pro fanoušky strakonické Čezety. Silničáři pod stromkem rádi rozbalí univerzální stojan pod motorku od značky LV8.

Megamoto

Megamoto se primárně stará o prodej pneumatik a nové gumy za nás nejsou vůbec špatným dárkem. Stačí navštívit eshop, vybrat rozměry, případně motorku a zvolit ty nejvhodnější pneu. Mimo to Megamoto prodává kompletní sortiment Motul, ze kterého můžete vybírat oleje, maziva, ale i všemožnou motokosmetiku. Stejně snadno jako vhodné pneumatiky můžete vybrat i novou řetězovou sadu od Afam. V Megamotu zkrátka vybíráte ze spousty praktických dárků.

Modeka

Známý výrobce motocyklového oblečení a příslušenství. Naleznete zde velký výběr bund, kalhot, bot, rukavic, chráničů a mnoho dalšího. Pokud byste se rozhodli pro oblečení, tady si určitě vyberete. Na ukázku vybírám pár letošních novinek.

Moto Guzzi

Moto Guzzi u nás zastupuje společnost Faber Moto a ta se snaží zaujmout zvýhodněnými produkty z kolekce X-Mas Merchendising. Klasikou je kšiltovka s vyšívanými motivy (419 Kč), díky té vás kolemjdoucí snadno přiřadí ke klanu guzzistů. Nejen během sezony využijete batoh ušitý z kombinace hrubého plátna, kůže a niklových prvků (2 699 Kč). V něm můžete nosit třeba stylový nerezový hrnek s logem Moto Guzzi a karabinou místo rukojeti.

Motokufry AM

Podle názvu asi tušíte, o čem budou následující typy. Začneme textilem, protože u něj mají v nabídce pěkný tankvak Givi XS307 Tanklock. Stojí 2 840 Kč a je vhodný téměř na jakoukoli motorku, stačí koupit vhodný adaptér. Druhý tankvak je parádní novinka od SW-Motech určená pro cafe racery a retro motorky. Stojí 3 090 Kč a vyrábí ho firma SW-Motech. Třetí textilní brašnou, kterou bychom doporučili, je Brašna na sedlo Qbag Trentino II za 1 145 korun. Pro velké cestovatele doporučujeme nastavitelný topcase od Shadu a pokud hledáte praktickou drobnost, tak tou bude cestovní sada na opravu pneumatik za 990 Kč.

Motoperformance

Dovozce značky VR46 nabízí pro Rossiho fanoušky tričko za 842 Kč, pro fanynky tílko za 840 Kč a pro novopečené rodiče dětské dupačky imitující závodní kombinézu za 1 092 Kč.

Motorkáře bez rozdílu určitě potěšíte pěkným doplňkem pro jeho miláčka. Barracuda nabízí širokou škálu sortimentu, my jsme z něj vybrali homologované blinkry IDEA B-LUX, zrcátka na konec řídítek SKIN-S a závodní chránič páček PRO-TECT.

Motořetězy

Speciálka s nejrozsáhlejší nabídkou řetězů, koleček, rozet a kompletních řetězových sad připravila k vánocům funkci „Napište Ježíškovi“. O co jde? U vámi vybraného zboží, které byste si přáli, je tlačítko „Napište Ježíškovi“. Pokud na něj kliknete, zobrazí se tabulka s e-mailem darujícího, vaším jménem a e-mailem. To vyplníte a o zbytek se postará dobře informovaný Ježíšek. Pokud víte, že by vámi obdarovaný člověk chtěl řetěz nebo třeba olej, a nevíte jaký, doporučujeme koupit některý z dárkových poukazů v hodnotách 500 Kč, 1 000 Kč a 2 000 Kč.

Moto S+P

Beroun je město, kde sídlí Moto S+P – oficiální dovozce značky Givi. Z širokého sortimentu jsme pro vás vybrali reflexní komplet, ze kterého můžete vybírat. První kus je reflexní vesta VEST01 za 891 korun. K ní ladí přilba X.08F, ta je navíc v akci a vychází na 2 750 Kč. Reflexní je i horní kufr V47NNTFL za necelých šest tisíc. Z jiného soudku je nabíječka pro dvě baterie ve tvaru vzduchem chlazeného V-twina za 3 790 korun.

Mototrade

Znáte někoho, kdo má kožené oblečení, pěčuje o něj, stará se, krémuje? Pak mu udělá radost balzám na kůži v hodnotě 314 Kč. Voděodolný batoh Büse udělá radost i ostatním motorkářům, stejně jako třeba kevlarové džíny Promo Jeans Legend. Že dámy více trpí na chlad, se ví, proto je můžete obdarovat multifunkčním šátkem H.A.D. z vlny Merino za 538 korun. Zajímavým tipem na dárek je retro budík s otáčkoměrem místo ciferníku. 

Motozem

Prodej motorkářského oblečení, příslušenství, dílů a autodoplňků. Veliký výběr všeho, co byste mohli na motocyklu potřebovat. Vše si můžete prohlédnout na pěkném e-shopu a poté nechat zaslat na adresu, nebo na odběrné místo po celé ČR. Připraveny jsou pro Vás dárkové poukazy v hodnotě 1 000, 2 000, 5 000 a 10 0000 Kč i dárkové balíčky obsahující maličkosti i hodnotnější věci. Já vybírám sadu nářadí v počtu 168 kusů, které jsou navíc ve velice praktickém kufru na kolečkách za 2 999 Kč.

Nokamoto

Pokud doma máte sportovce a chtěli byste se svým dárkem pořádně vytáhnout, jednoznačně doporučíme helmu SHARK RACE-R PRO Carbon Zarco. Je nádherně zpracovaná, a protože v téhle barvě u nás a na Slovensku najdete jen 20 kusů, hned tak druhou nepotkáte. Druhý tip je pro civilnější ježdění a je to letošní nová otevřená scrambler přilba X-Drak. Říká se, že zdraví darovat nejde, s airbagovou vestou Bering C-protect Air za 9 990 korun se tomu ale můžete aspoň přiblížit. Za zmínku stojí ještě sportovní textilní bunda v designu Sama Lowese nebo pánské tričko s dlouhým rukávem Mulder (940 Kč) a dámské ve stejném stylu Scully lady (860 Kč).

Okruhové ježdění a školy

Oblíbeným dárkem napříč pohlavím, věkovými skupinami a koníčky jsou zážitky. Pro motorkáře je největším zážitkem ježdění a tak mu můžete koupit poukaz na okruhové svezení. Buď u agentury Raceczech, Wildmotors nebo DFRA. Zajímavým dárkem by mohl být i kurz u Lukáše Peška, který jsme nedávno navštívili a s vánoční akcí přišel i Míra Lisý. V jeho motoškole je nyní 10% sleva na vybrané dárkové poukazy.

Paolo

Těžko z rozsáhlého sortimentu Paola vybírat určité tipy, proto vám doporučíme jeden z dárkových poukazů. Ty mají v hodnotách od 500 do 5 000 Kč. Stejně si ale nakonec dovolíme přímé doporučení, a to na jednu z top motokrosových helem Airoh Aviator. Ty jsou teď u Paola v akci a můžete je koupit až s 33% slevou. Osobně bych bral tu v designu Toni Cairoli.

Parts depot

Krom originálních i neoriginálních náhradních dílů najdete v Parts depot doplňky nejen japonské velké čtyřky. Z těch vybíráme pro honďáky olivové triko s motivem Africa Twin za 699 Kč, fanouškům zelených určitě udělá radost bunda SBK s logy Kawasaki racing team za 3 540 Kč. Od Suzuki jsme vybrali hřejivou beranici za 840 Kč a nakonec Yamaha s jejich MX racingovou kšiltovkou za 617 Kč. Z evropských značek jsme vybrali KTM a jejich vtipný otvírák na lahve za 391 kaček.

 

Psí Hubík

Na kombinézu na míru už je sice pozdě, i tak ale nabízí u Hubíků spoustu tipů na vánoční dárky. Na ježdění vybíráme stylovou pánskou koženou bundu Simon, pro dámy je v nabídce bunda Asklepia. Pod ní přijde vhod nátělník Dusk za pět stovek, triko pro opačné pohlaví se jmenuje Square a je za 599 Kč. Ke zmíněné bundě Simon, ale klidně i k jiné, budou ladit stejnojmenné rukavice za tisícovku. Hezkým dárkem by mohl být i kožený pásek zabalený v plechové krabičce, praktický je hřejivý fleecový nákrčník za osm set korun.

RST

U anglického výrobce určitě neuděláte chybu s botami a rukavicemi Tractech EVO s výborným poměrem cena/výkon. Cestovatelům by udělala radost bunda Adventure III a cestovatelkám Paragon V. Do města příijdou vhod stylové džíny a nový kulich. Pánský doprovod by jim určitě neudělal ostudu v mikině Vintage 88 za 1 150 korun.

Sumoto

Brněnská společnost má na starosti hlavně firmu SW-Motech a právě od ní vybíráme následující tipy. Začneme doplňkovými dálkovými LED světly s homologací za 7 688 Kč. K nim, anebo k těm co už máte na motorce, se budou hodit nerezové krytky za tisícovku. Od Motechu jsme vybrali ještě dvacetilitrový batoh Triton za dva tisíce a voděodolnou ledvinku Mavi. Ta stojí 768 Kč. Cestovatelé, kterým jejich motorka trošku papá olej, by mohli ocenit i bag na olej za šest stovek, co jim dokáže ušetřit místo v kufrech. Dlouhé cesty by jim mohla zpříjemnit poduška na sedlo Wild Ass, koupíte ji od 2 820 Kč.

Triumph

Svého blízkého můžete pod stromečkem překvapit něčím z kolekce ostrovní značky a musíme říct, že tam mají parádní věci. Nejvíc do oka mi ale padlo pánské tričko Boyd za 996 Kč, mikina Hartland za 2 070 Kč, pro přítelkyni tričko Zena a mikina ve tvaru křiváku Jody Biker. Když nechcete kupovat „měkouše“, můžete vybrat třeba zapalovač Antique, hodinky Black Sports nebo přezku na pásek Bonneville. Pánové z vyšších kruhů budou mít radost třeba z manžetových knoflíčků s logem a děti můžou za 188 kaček dostat stejného Speed tripla, jako má táta.

Vespa

Vánoce jsou svátky klidu, míru a dobrých skutků. A dobrý skutek můžete udělat i při obdarování motorkáře. Italský koncern Piaggio, pod který spadá Vespa, spolupracuje s nadací RED přispívající na boj proti AIDS a koupí červených dárků můžete přispět i vy. Výrobce skútrů nabízí červenou helmu, triko, čepici, tašku a hrníček, z ceny těchto výrobků poputuje 50% právě nadaci RED.

Pro fanoušky stylových skútrů také připravil jejich importér Faber Moto kolekci zvýhodněného zboží X-Mas Merchendising. Z té bychom doporučili třeba hodinky k výročí 70 let za vánočních 2 300 Kč nebo bavlněné tričko za 789 Kč, které koupíte u dealerů značky.

Wemoto

Jedna z největších nabídek náhradních dílů pro motocykly u nás. V tomto e-shopu bude nejlepší obdarovat sám sebe a podívat se čím by šel váš dvoustopý miláček vylepšit. Přesto i tady vyberete univerzální dárek, kterým majitele motocyklu potěšíte. Může se jednat například o čistící sadu značky Motorex.

Yshop

A Spirit oficiálně zastupuje velké množství značek, proto z jeho obchodu Yshop jenom namátkou vybereme pár zajímavých kousků. Od Heldu je to třeba bezdrátový bluetooth reproduktor Headwave TAG, ze kterého si můžete pouštět hudbu nebo pokyny navigace. Přilby Arai se nyní prodávají se zajímavými slevami a to i v designech TT. Highway Hawk nabízí omotávku na svody, která teď mezi customéry frčí, Dainese má nové tričko Glove za 1 090 Kč, o dvě stovky dražší je parádní triko AGV s designem Barryho Sheena. Žena nikdy nepohrdne šperkem, motorkář nebo motorkářka šperkem pro svoji motorku. Tím pravým by mohlo být něco od Rizomy, třeba rukojeti Sport Line za 1 650,- nebo víčko nádobky na brzdovou kapalinu za 1 090,-.

Informace o redaktorovi

Filip Rozum - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist