yamaha_demo_tour




Triumph 2011 - nový Tiger XC a facelift Speed Triple

Že Triumph chystá nové enduro, víme už nějaký ten pátek. Nyní se na internetu objevila čtveřice dalších špionážních fotografií chystaného Tigeru a také se omylem zveřejnily fotky faceliftovaného streetfightera Speed Triple 2011.

Nový Triumph Tiger XC

V létě Triumph spustil nový web, který postupně odhaluje dvě nová plánovaná endura na příští rok. Stránky www.triumphadventure.com obsahují promo videa a odpočítávání času k odhalení jednotlivých částí motorek. Údaje o motorech byly spuštěny 4. srpna, o podvozcích 1. září a ještě nás čeká poslední video 6. října, kdy vyjdou na povrch detaily o doplňcích.

Z dostupných informací víme, že motocykl na silnici (onroad Adventure) bude pohodlný a jezdec bude mít vzpřímenou pozici. Základem bude rám z ocelových trubek. Při nízkých rychlostech při cestování po městě bude cestovní enduro velmi ovladatelné a při vysokých rychlostech bude pěkně stabilní. Dále bude umožňovat převézt zavazadla a vybavení na dlouhé výlety. Dále je z videí a fotografií patrné, že silniční motocykl bude mít 17palcová litá kola.

Offroad Adventure má geometrii trubkového rámu nastavenou pro maximální obratnost v terénu. Nový sofistikovaný systém odpružení a vzpřímená pozice jezdce bude zajišťovat komfortní cestování na všech typech povrchu. Nádrž by měla pojmout dostatek paliva pro delší cestování mimo civilizaci. Kola budou mít drátkový výplet a přední kolo bude mít průměr 21palců.

O motoru je jasné zatím jen to, že se bude jednat o tříválec s dostatečným točivým momentem v nejpoužívanějších středních otáčkách.

Nové špionážní fotky offroad verze byly pořízeny během akce Triumph Live v anglickém Mallory Parku, kam byli pozváni vybraní testovací jezdci a novináři. Na pozvánce prý bylo jasně napsáno "No photos", ale znáte dnešní techniku - mobily s foťákem také umí pořídit několik záběrů. Fotky pocházejí hned ze začátku akce, kdy se motorky vybalovaly z přepravních kontejnerů. Jedno je ale jasné - bylo prozrazeno jméno Triumph Tiger XC.

Facelift pro Triumph Speed Triple 2011

Na oficiálních stránkách Triumphu se nešťastnou náhodou objevilo pár fotografií nového Speed Triple s faceliftem pro rok 2011. Model byl na chvíli dostupný v konfigurátoru "Create my Triumph" a pár všímavých uživatelů fotky hned stáhlo.
Z fotek je jasné, že Triumph Speed Triple 2011 bude mít ostřejší hrany a ještě o chlup dravější design. Asi největší změnou budou jiné přední světlomety, které se až nebezpečně podobají těm ze špionážních fotek Tigeru. Že by se zde projevoval trend z automobilového světa (např. Audi a jejich "single frame") = unifikovat masku všech motocyklů v nabídce? Doufejme, že ne...
Speed Triple by se měl dočkat modifikace řídící jednotky a změn v palivové mapě, což by mělo přidat pár koní ve výkonu. Další změny, patrné z fotografií, jsou na inovovaném rámu a zadní jednoramenní kyvce.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist