yamaha_demo_tour




The Black Douglas Sterling 2012

Při pohledu na retro motocykl Sterling 2012 máte pocit, že jste někde špatně zatočili a najednou jste se vrátili v čase o 100 let zpět. Tento krasavec má jednoválec o objemu 200 ccm a splňuje Euro 3.

Na domácí motocyklové výstavě ve Veroně představila mladá italská firma The Black Douglas Motorcycle Co. svůj krásný retro model Sterling 2012. Už z obrázků je patrné, že design pochází z té správné "staré školy", ale bike má moderní techniku. Vše odpovídá dnešním standardům a Sterling 2012 má přiklepnutou homologaci pro běžný provoz.
The Black Douglas Sterling 2012 je poháněn vzduchem chlazeným, čtyřtaktním jednoválcem o objemu 200 ccm. Výkon agregátu je 17 koní a v plánu je i slabší verze s motorem o objemu 125 ccm. Výhodou je provozní hmotnost rovných 100 kg a s nádrží o objemu 10 litrů je dojezd motocyklu až k 300 km. Jak už bylo zmíněno, Sterling 2012 splňuje i přísné emisní normy Euro 3.
První kousky budou k zákazníkům doručeny již letos v létě. Pokud byste měli zájem, připravte si sice "jen" 9 900 eur (cca 250 tis. korun), ale připravte se na delší čekací dobu dodání, protože letošní produkce 40 modelů je téměř celá zamluvena. Firma The Black Douglas Motorcycle Co. plánuje expanzi a v roce 2013 kromě výroby cca 80 kusů rozšíří svůj prodej i za hranice Itálie. První oficiální pobočka bude již letos otevřena v Anglii.

Součástí nabídky je i katalog příplatkových doplňků, jako je např. několik typů ručně šitých sedel, výběr barvy, speciálně šité brašny na míru nebo "double-seat" verze i pro spolujezdce.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist