husqvarna_svartpilen_801_2




Subaru WRX Kickboxer

Co se stane když se někdo nudí, má v oblibě motorky a před ním leží motor ze Subaru WRX? Jedna z verzí je, že zasedne k počítači a navrhne koncept, který určitě zaujme jak svým vzhledem tak i předpokládaným výkonem čtyřválcového boxeru.

Boxery nejsou v motocyklovém odvětví zas až tak často k vidění, snad krom BMW, Hondy Goldwing a ruského Uralu se ani jinde nedají najít. Tyto skupiny by časem mohl rozšířit i tento stroj navržený Ianem McElroyem, ten jej pojmenoval vcelku výstižně: Kickboxer.










Ke kvalitě a osvědčenosti použitého motoru WRX Turbo (nevím zda se jedná o 2,0 nebo 2,5 litrovou verzi) není co dodat, výkon bude muset být zřejmě trochu seškrcen, neboť 400-500 koní které se nabízejí v automobilech WRX by mohly s motorkou vyvádět opravdu nevídané věci.
Letmé uložení předního i zadního kola, originální design celé motorky, to vše by mohlo teoreticky zajistit zájem o reálné kusy v prodejnách Subaru. Vcelku to i vypadá, že by Kickboxer snad mohl konkurovat motocyklům značky Confederate.








Technické údaje:
motor: Subaru WRX Turbo IHI
kola: 5Ziggen “ProRacer”
převodovka: Baker Torquebox

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):



TOPlist