yamaha_demo_tour




Power-cruiser Mansory Zapico

Tuner Mansory se na výstavě v Ženevě prezentuje stavbou motocyklu "Zapico". Jedná se o řádně vyšperkovaný power-cruiser s obřím V-Twinem o výkonu 160 koní.

Švýcarská ladičská firma Mansory se zabývá tuningem sportovních aut, jako je Aston Martin, Bentley, Ferrari nebo Maserati. Pro jarní výstavu automobilů v Ženevě ale Mansory přijalo výzvu - poskládat silný a netradiční cruiser. Nabídku na spolupráci při stavbě motocyklu přijal i specialista v tomto oboru - Thomas M. George z Německa.
Z obrázků motocyklu je patrné, že se nešetřilo karbonem a chromovanými díly. Vpředu je obrácená vidlice s krátkým zdvihem a brzdový systém má dva kotouče s radiálními čtyřpístkovými třmeny. Vzadu je jeden menší kotouč.
Srdce motocyklu Mansory Zapico dodal známý americký výrobce motorů, firma S&S. Velký dvouválec V-Twin o objemu 2 030 ccm disponuje výkonem 160 koní a síla se na zadní pneumatiku o rozměru 280/35 - 18 přenáší pomocí ozubeného řemene. Zapico i přes hmotnost 340 kg dokáže akcelerovat z nuly na 100 km/h za pouhých 3,3 s.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist