yamaha_mt09




Piaggio provedlo dílčí úpravy na svých skútrech a tříkolkách

Tříkolové skútry dnes už nejsou ničím novým a Piaggio, jako průkopník tohoto segmentu, se snaží své tříkolky neustále vylepšovat. Úplnými novinkami jsou pětistovkové verze Sport a Business, nová je i třistapadesátka. Zapracovalo se na nejmenších padesátkách, třístovka Beverly se ve speciální edici dočkala většího motoru.

Kapitoly článku

Všechny nové MP3 budou v roce 2018 jezdit s upraveným designem přední mřížky, LED blinkrů a vylepšeným předním štítem. Pasažérům přitom mají nabídnout větší pohodlí díky upravenému sedlu a nové opěrce pro spolujezdce, pětistovky bude pohánět upravený jednoválec, který nyní nabídne o 10% větší výkon (41 koní) při zachování stejné spotřeby. Zájemci o nejsilnější italskou tříkolku si nově můžou vybrat verzi Business, která v základu nabídne navigaci TomTom Vio vytvořenou přímo pro skútry, nebo Sport se zadními vzduchovými tlumiči a „vykousanými“ brzdovými kotouči. Menší třipade dostane výkonnější motor. Ten se s výkonem třicet koní a objemem 330 ccm už objevil v modelu Beverly Sport Touring . Výbava bude odpovídat větší 500 Sport.

Nejmenší padesátkové skútry v nabídce se dočkaly hlavně motorů plnících Euro 4 a to jak dvoutaktní Typhoon a NRG, tak i čtyřtakní Zip. Oblíbená stopětadvacítka Medley se bude nově nabízet ve třech verzích (Medley, Medley S a Medley Special Edition) lišících se v barevných provedeních, tříkilo Beverly ve verzi Police, při které se nespolupracovalo s carabiniery, ale s Italskou módní značkou, můžete nově mít i v 350 verzi využívající stejné jádro jako výše zméněná MP3ka.

Pod koncern Piaggio patří také Scarabeo. Dříve skútr od Aprilie si dnes buduje samostatnou značku a pro rok 2018 nabídne nový výfuk, USB zásuvku a novou přední vidlici. Dvoutaktní padesátka nově zvládne Euro čtyřku. Zbylé koncernové značky Derbi a Gilera nabídnou padesátková endura a motardy Senda, respektive SMT a RCR, které jsou jinak převlečené Aprilie.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Petr7474 přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
kopetr přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist