yamaha_demo_tour




Svátek všech motorkářů je za dveřmi, zítra začíná veletrh Motosalon

Ať už se jmenuje jakkoli a koná kdekoli, je jarní výstava brána za oficiální zahájení motorkářské sezóny a nenechávají si ji ujít desetitisíce příznivců jedné stopy. Tedy když do toho zrovna nehodí vidle covid… Ale to by se letos stát nemělo a my můžeme zvesela zvolat: „Už je to tady!“ Zítra se po dlouhých čtyřech letech otevřou brány brněnského výstaviště a začne veletrh Motosalon. Pojďme si o něm připomenout to nejdůležitější.

Veletrh Motosalon probíhá pod patronací Svazu dovozců automobilů a letos bychom ve výstavních pavilonech P, F a G1 měli najít drtivou většinu důležitých světových značek zastoupených na českém trhu. Bude tady kompletní japonská čtyřka (Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha), prémiové evropské značky, jako jsou BMW, Ducati, Triumph či kompletní koncern Piaggio, tedy včetně Moto Guzzi a Vespy, americké Harley-Davidsony a Indiany, indický Royal Enfield, a velké expozice plánují také rozmachující se čínské značky CFMoto, Voge, QJMotor a další. Chybět nebude ani česká Jawa, která na svém stánku slibuje jedno zajímavé překvapení. K tomu bude i spousta menších značek a samozřejmě spousta helem, bot, oblečení, zkrátka vše, co k motorkám patří.

To znamená i stánek serveru Motorkáři.cz, my samozřejmě nemůžeme výstavu vynechat. Najdete nás vlastně na obvyklém místě v kraji pavilonu P, kde uvidíte redaktory zarputile ťukající do notebooků reportáže z místa konání, ale nemusíte mít obavu je oslovit a pokecat s nimi o motorkách i jejich práci. Nedílnou součástí našeho stánku jsou už pěkných pár let rozhovory se zajímavými osobnostmi, ať už se jedná o závodníky, nebo lidi s motorkami spjatými jakýmkoli jiným způsobem, takže na ty se můžete těšit také. Od loňska jsme zásadně překopali naši merchandisingovou kolekci, kterou neustále doplňujeme, takže si od nás můžete odnést i trička, mikiny, čepice, hrníčky, vše s logem Motorkáři.cz. A třeba se v novém oblečení rovnou vyfotit, budeme mít fotokoutek s nějakými rekvizitami, aby byla trochu sranda. Ti, kdo si předplatili (nebo na místě předplatí) náš účet Premium, dostanou kafe zadarmo jako „pozornost podniku“.

A teď to zásadní: kde, jak a za kolik. Motosalon se koná na Výstavišti Brno, a to v následujících dnech a hodinách:

Čtvrtek 29. února 13:00-18:00
Pátek 1. března 9:00-18:00
Sobota 2. března 9:00-18:00
Neděle 3. března 9:00-17:00

Základní vstupné se dá koupit online, a to do dneška za zvýhodněných 300 korun. Od zítra je potom online vstupné za 350 korun, na místě zaplatíte 400 korun. Zlevněné vstupné pro děti od 6 do 15 let, seniory, studenty a držitele průkazu ZTP a ZTP/P vyjde na 250 korun, online se ale koupit nedá, pouze na místě, abyste mohli prokázat svůj nárok.

Co se dopravy týče, dostupnost brněnskou městskou hromadnou je velmi dobrá, ať už autobusem, trolejbusem nebo šalinou. Nejblíže to máte od vstupu G2, použít můžete i hlavní bránu nebo vstup kolem pavilonu E, kde je vjezdová brána č. 4. Ta je důležitá pro ty, kdo přijedou vlastním vozidlem, protože právě touhle branou se vjíždí na vnitřní parkoviště, kde zaplatíte 180 Kč na celý den za auto, motorky mají parkování zdarma, a to na ploše před pavilonem Y. Před „čtyřkou“ se nachází také budova Expoparkingu, což jsou několikapatrové kryté garáže s poplatkem 30 Kč za hodinu. Zároveň s Motosalonem probíhají i veletrhy nábytku Mobitex a dětských potřeb ProDítě, tak se neztraťte!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist