yamaha_demo_tour




MV Agusta udělala „zlatý“ Dragster RC

Máte rádi blýskavé věci? Potom z tohoto italského šperku budete u vytržení. Ovšem pozor, koupit si ho nemůžete. Vznikl pouze v jediném kusu.

Kapitoly článku

MV Agusta si před pár lety zkusila cestu masového výrobce a zjistila, že tudy ne. V povědomí motorkářů prostě pořád zůstávala něčím víc, a tak se zase pokorně vrátila ke svému původnímu zaměření, tedy spíše malosériové výrobě exkluzivních modelů. Ty ještě doplňuje o různé limitované edice, které se, navzdory svým cenám, prodávají velmi dobře. Ale tohle je další level.

Na vrcholu mezi všemi edicemi je vždy řada RC alias Reparto Corse, tedy stroje inspirované závodním oddělením. Nejinak je tomu u svérázného Dragsteru, jenž se jinak prodává kromě základu také ve variantách Pirelli a America. Ovšem RC má kované ráfky, závodní barvy a se závodním kitem obsahujícím výfuk SC-Project také cenovku nepříliš vzdálenou hranici šesti set tisíc korun. Kolik potom muselo stát tohle?

Stroj, o němž je řeč, výrobce nazývá Dragster RC Shining Gold a vyrobí se ho – ne, vlastně ne. Už se vyrobil. Jeden. Je běžné, že si necháte upravit nějakou sériovou motorku u specializované firmy, ovšem aby vám připravil unikátní stroj sám výrobce, to rozhodně stojí za povšimnutí. Jak MV Agusta říká, šlo o speciálního klienta, takže asi nemůžete čekat, že přijdete, řeknete: „Ahoj, já jsem Vašek a chci taky vlastní motorku,“ a ve Varese si z vás sednou na zadek. Nicméně pro vážené klienty jsou evidentně schopni udělat leccos. Vzhledem k barevnému provedení a národnosti majitele značky Timura Sardarova bychom si tipnuli, že tenhle motocykl vznikl pro klienta z Ruska, ale to jen spekulujeme. Oni Rusové na tu zlatou hrozně trpí.

Co jinak o Dragsteru RC Shining Gold víme? Moc toho není. Ale ani to není potřeba, fotky mluví samy za sebe. Materiálově je to samý karbon a Ergal, onen zlatý efekt prý není díky zlatu, ale do zrcadlové podoby vyleštěnému stříbru. Součástí motocyklu je i závodní kit (je to přeci RC, ne?) nebo helma X-lite X-803 Ultra Carbon ve stejném designu. Co říkáte, slušel by tenhle Dragster vašemu obýváku?

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
Davcoun přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist