globalmoto_duben_nolan




MV Agusta připravuje do nového roku nový čtyřválec

Možná jste zaznamenali pár zásadních změn, které proběhly u italského výrobce MV Agusta. Podíl, který až dosud držel Mercedes-AMG byl odprodán společenství MV Holding, takže je aktuálně celá značka majetkem společnosti sestávající převážně z ruských investorů. Nás však zajímá spíše připravovaný nový motor.

Italský výrobce totiž oficiálně potvrdil, že je na cestě zbrusu nová pohonná jednotka, konkrétně čtyřválec o objemu kolem 1200 ccm. Ten je vyvíjen rovnou s ohledem na seškrcující normu Euro 4, což znamená, že bude mít větší potenciál do budoucna.

Jak totiž nedávno oznámil tým WSBK, současná motorová platforma je již na limitu svých možností. Přechod na Euro 4 má znamenat další ztráty oproti konkurenci, a proto se MV Agusta již brzy pochlapí s novou pohonnou jednotkou. To ovšem neznamená rezolutní a okamžitý konec té staré. Litrová varianta současného motoru, využívaná v modelu F4, by měla ještě nějakou dobu dožít bez výraznějších změn.

Takže kde se nový motor objeví? Většího čtyřválce se dočkáme nejprve v inovované a výkonnější Brutale, kde nový motor nahradí stávající agregát o objemu 1078 ccm. A protože jsou sportovní naháče pro MV Agustu nejdůležitějším zbožím, dost možná bude následovat nový čtyřválcový Dragster RR a snad i čtyřválcové Rivale a Turismo Veloce. Všechny tyto motorky jsou v tuto chvíli k mání jen jako tříválce, ovšem právě to se možná brzy změní.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist