husqvarna_svartpilen_801_2




Motus MST-01 dostal finální podobu

Zatímco se pozornost většiny tuzemských motocyklových fanoušků upírala směrem k jednomu či druhému pražskému výstavišti, za velkou louží se objevila také jedna horká novinka. Za povšimnutí stojí mimo jiné proto, že se jedná o sportovně-cestovní motocykl americké provenience.

Společnost Motus Motorcycles ještě před odjezdem na mezinárodní motocyklovou výstavu, která začíná zítra na Floridě, představila nový motocykl Motus MST-01 veřejnosti ve svém domovském Birminghamu ve státě Alabama.
Podélně uložený vidlicový čtyřválec o objemu 1 645 ccm s přímým vstřikováním paliva vychází ze závodního automobilu Corvette, ve kterém však disponuje dvojnásobným počtem válců.     Motor LS7.R. pro vítězný vůz čtyřiadvacetihodinovky Le Mans 2006 vyvinula firma Katech, a podílela se nyní také na jeho úpravě pro použití v motocyklu. Podle jejích údajů agregát v Motusu MST dosáhne výkonu 140 koní při 7 800 otáčkách. Špička točivého momentu má hodnotu 162 Nm a nachází se o tři tisíce a tři stovky otáček níž. Bez náplní se novinka vejde do hmotnostního limitu 230 kg.

Video



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist