husqvarna_svartpilen_801_2




Motoskijöring zahájí tento víkend!

O tomto víkendu se na jihu Čech uskuteční poprvé v historii mistrovství České republiky v motoskijöringu. Premiéru přivítá v sobotu Radenín u Chýnova a hned v neděli se pojede druhý závod desetidílného seriálu v Rodné u Mladé Vožice

Organizátorem obou klání je Motosport Chýnov. Dosud se MČR jezdilo ve své dvanáctileté historii vesměs ve východních Čechách a na severní Moravě. Ale právě na Táborsku má tato sportovní disciplína také dlouhou tradici. Tendence spojit zkušenosti a jezdecké portfolio vznikla až po loňské zimě.

Na startu budou o víkendu pochopitelně i největší favorité. Obhajovat titul mistrů ČR přijedou Josef Sládek s lyžařem Petrem Čížkem, konkurencí jim budou jejich rivalové bratři Šrolerové. Z Litomyšle dorazí i motoskijöringový matador Bohuslav Svatoš (historicky nejúspěšnější závodník v této disciplíně u nás) se svým lyžařem Josefem Furárem. Diváky jistě potěší i účast Jana Froňka, který letos neodletěl na Dakar a představí se tak v domácím motoskijöringovém šampionátu. Lyžovat mu bude Petr Fajkoš.
Na steč s touto konkurencí však už dychtivě čekají i jihočeské posádky! Vítěz loňského ročníku jihočeského poháru Martin Kočí z Mladé Vožice se svým lyžařem Janem Zídkem jistě nebudou chtít dělat před téměř domácím publikem křoví. To samé platí o tandemu Radek Bareš – Jan Klejma z Motoclubu Milevsko, kteří mají v této disciplině dokonce zahraniční zkušenosti. Za domácí Motosport Chýnov nastoupí hned tři posádky v čele s největšími jihočeskými motoskijöringovými matadory – Jiřím Hrobským a lyžařem Janem Jouzou. Tato dvojice v minulosti mnohokrát vyhrála Jihočeský pohár a i když jim je dohromady již přes 100 let a pilota provází stále nějaká zranění, budou chtít své zkušenosti jistě náležitě prodat. Dále se představí Vít Vitouš s Petrem Kunkalem. Ti mají zase z minulosti jako jediní Jihočeši zkušenosti právě z MČR. Zajímavou dvojící, i když motoskijöringově nováčkovskou, bude juniorský reprezentant v enduru Václav Malkus, který za sebou bude mít na laně loňského motokrosového mistra ČR juniorských dvoutaktů Víta Žižku. Jistě se ale najdou i další tandemy, ať už odkudkoli, které mohou příjemně překvapit!
Situace se sněhem několik dní před termíny závodů sice není úplně optimální, jak v Radeníně tak v Rodné ho není ani 10 cm, všechny meteorologické předpovědi však hlásí na celém území ČR vydatné sněhové srážky již od pátku a hlavně po celý víkend. Profil obou tratí se připravuje ze stávající sněhové zásoby a organizátoři pevně doufají, že se předpovědi počasí naplní a tedy že ještě nějaká ta kýžená bílá hmota před závody z nebe spadne. Můžete sledovat stránky www.motosportchynov.cz, kde je dvakrát denně aktualizován stav příprav obou závodů. Tréninky začínají oba dny v 10:30 hod., začátek závodu je naplánován na 12:30.
Evžen Zadražil
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist