husqvarna_svartpilen_801_2




Limitovaná edice Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Speciální limitovaná edice V100 přichází jako pocta italskému vojenskému námořnictvu, se kterým značku Guzzi spojuje stoletá historie.

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Nový sportovně cestovní model s vodou chlazeným litrovým dvouválcem, jak jinak než v charakteristické konfiguraci 90° s válci do stran, ještě ani nedorazil k prvním zákazníkům. Jenže to pro italské city není nejmenší problém a výrobce už přichází s limitovanou sérií 1913 motocyklů s číslováním na řídítkách. Novinka dostala jedinečné barvy a grafiku inspirovanou stíhačkami F-35B a představila se na palubě hlavní chlouby italského námořnictva, letadlové lodi Cavour.

Co mají Guzzi a italské námořnictvo společné? V dnešní době je to hlavně znak orla s roztaženými křídly. Ten pochází z dob, kdy zakladatelé společnosti Carlo Guzzi a Giorgio Parodi sloužili v letecké divizi italského královského námořnictva v první světové válce. Už během války se dva přátelé společně s pilotem Giovanni Ravellim rozhodli začít s výrobou motocyklů, jakmile konflikt skončí. Ravelli však zahynul při nehodě v roce 1919 a nemohl tak svého snu dosáhnout. Na jeho památku si Guzzi a Parodi vybrali znak Orla jako svůj symbol.

Exkluzivní edice Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale bude vyrobená v limitovaném počtu 1913 kusů, který odkazuje na letopočet, ve kterém se zformovala letecká divize italského námořnictva. Do České republiky se dostane v létě 2023. Podrobné informace o novém modelu a hlavně speciálních technologiích adaptivní aerodynamiky najdete v tomto článku.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
LazyFrog přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist