husqvarna_svartpilen_801_2




V Auto Kelly odstartoval výprodej skútrů Maxon

Emisní norma pro motocykly a skútry EURO 5 přinese v roce 2021 nabídku ekologičtějších, ale i dražších modelů.

Letošním rokem končí platnost emisní normy EURO 4 pro nové motocykly a skútry. Tuto normu nahradí od roku 2021 norma EURO 5, která vychází z nařízení evropského parlamentu RADY (EU) č. 168/2013. Přináší snížení emisí oxidu uhelnatého o 12 %, oxidu dusíku o 33 %, uhlovodíků o 41 % a nově se také sleduje počet vypouštěných nemetanových uhlovodíků.

Nové modely budou muset splňovat přísnější kritéria

V praxi to tedy znamená, že od 1. 1. 2021 musí všechny nově uvedené modely splňovat emisní normu EURO 5. Současné modely EURO 4 bude možné pouze doprodávat ze skladových zásob, a to v případě, že VIN čísla těchto skútrů a motocyklů budou uvedená ve speciálním seznamu výjimek doprodejů. Tato doba, po kterou bude možno přihlašovat VIN s EURO 4, bude navíc časově omezená. Tedy veškeré modely a skútry zakoupené v tomto roce splňující současnou emisní normu EURO 4 je potřeba přihlásit na značky, jelikož v příštím roce už to nebude možné. Výjimky se budou vztahovat pouze na skladové zásoby, které se nestihnou doprodat v roce 2020.

Nová norma se projeví v ceně skútrů

Povinnost splnit novou normu EURO 5 sebou nese určitý vývojový krok kupředu a nutné technické úpravy motocyklů tak, aby bylo možné tuto normu splnit. Tím pádem lze předpokládat, že současné ceny skútrů v příštím roce už nebude možné udržet. Ceny skútrů se budou oproti těm letošním zvyšovat přibližně o 10 %.

Využijte výprodej

Z výše uvedeného vyplývá, že právě nyní je správný čas sáhnout po výprodejových modelech dle normy EURO 4, s nákupem stroje neotálet a využít výprodej sítě Auto Kelly, která patří mezi nejvýznamnější prodejce skútrů v České republice. Akční ceny od 26 990 Kč, které jsou v současné době nabízené, se v příštím roce už nebudou opakovat.

Detailní informace o všech nabízených modelech v síti Auto Kelly najdete zde.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Motokatalog.cz



TOPlist