yamaha_demo_tour




Lotus začne dělat motorky

Britská automobilka, známá především v závodním prostředí a mezi bohatými motoristy, vstupuje oficiálně na motocyklový trh.Tedy spíš její zavedená značka. Nová společnost Lotus Motorcycles, která vznikla jako projekt německého závodního týmu Kodewa, designéra Daniela Simona, a skupiny Holzer Group, nemá podle všeho s firmou Lotus Cars kromě názvu nic společného. O víkendu se objevily první oficiální informace k chystanému motocyklu s názvem Lotus C-01.

Design motorky vytvořil německý návrhář Daniel Simon, který mimo jiné dříve pracoval pro automobilku Bugatti, a v poslední době také navrhuje sci-fi vozidla pro hollywoodské filmy. Naposledy jsme v jeho futuristickém „Bubbleshipu“ mohli vidět Toma Cruise ve filmu Nevědomí (Oblivion).
K novému projektu Simon říká: “Při vývoji motocyklu Lotus C-01 jsme měli jediný cíl: vytvořit unikátní a nejmodernější stroj, ve kterém se bude spojovat brutální síla s elegancí a stylem – high-tech monstrum ve smokingu. Lotus je slavné jméno s bohatou historií, a C-01 tuto minulost připomíná s náležitou pyšností: hlavní inspirací byly nádherné křivky formule Lotus 49, a také celá barevná grafika odkazuje na černo-zlaté závodní automobily Lotus. Spojení minulosti a budoucnosti je vždycky fascinující, stejně jako unikátní myšlenka projektu C-01.”
První obrázky slibuje firma Lotus Motorcycles zveřejnit už během nejbližších týdnů, stejně jako bližší specifikace. Zatím tisková zpráva hovoří jenom o motoru s výkonem 200 koní a materiálech jako karbon, titan a letecká ocel. Tím pádem můžeme očekávat, že cena Lotusu C-01 bude hodně, ale opravdu hodně vysoká.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist