globalmoto_duben_nolan




Kouzelná proměna v South Garage Cafe

Na nedávné výstavě Motor Bike Expo v italské Veroně vzbuzoval zaslouženou pozornost speciál z poměrně neznámé dílny na jihu apeninského poloostrova. Meravigliosa Creatura, jak se stavba v originále jmenuje, možná přinese svým tvůrcům mnohem větší popularitu než očekávali.

Ducati 749 určitě nepatří mezi nejpohlednější modely posledních let, ale návštěvníci výstavy ve Veroně se měli možnost přesvědčit, že pár nápadů a šikovné ruce toto tvrzení mohou zásadně změnit. Kouzelné stvoření není v tomto případě ani trochu nadnesený výraz - stačí se podívat na některé detaily, které prozrazují z jakého modelu stavba pochází. Podívejte se na linie nádrže, nebo odkrytý příhradový rám.
Celá ta nádhera je dílem partičky lidí ze South Garage Cafe - italské firmy, která sídlí v malém městečku Caggiano nedaleko Salerna, a byla založena teprve před čtyřmi lety. Meravigliosa Creatura však není prvním projektem, postaveným na základu Ducati 749. Stroj který byl představen ve Veroně má řadu společných prvků s předchozím projektem, který nese název A Pascal, a byl oblečen do matně černé barvy a velkou přední kapotáže.
Aby vzhled dalšího café raceru byl ještě víc dobový, tým vedený  Signorem Martinezem udělal několik změn, z nichž nejvíce patrný je nový světlomet, který dodala firma Baites. Specialisté ve značkové lakovně Ivan Design namíchali přesné odstíny laku a stříkli motorku do kombinace šedé Triumph a purpurové Kendy Reddish. Barva naprosto dokonale vynikne na autentické zadní retro kapotáži.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist