globalmoto_duben_nolan




Novinka 2014: Kawasaki Z1000

Dva dny před oficiálním představením nové Kawy Z1000 se díky japonskému webu dostaly na veřejnost její první fotky. Co všechno se bude měnit po technické stránce zatím nevíme, ale designéři při navrhování modelového roku 2014 celkem vyřádili.

Kompletně předělané přední světlo dává motorce pořádně naštvaný výraz, a také z boku vypadá ještě víc nahrbená než stávájící model. Předmětem vášnivých diskusí se určitě stanou výfukové koncovky, typické pro sportovní modely Kawasaki posledních let.
Motor si pravděpodobně polepší o 4 koně a dosáhne na hodnotu 140 k, stejně jako polokapotovaná verze Z1000SX. Na konkurenční novinku od KTM to sice papírově pořád nestačí, ale na druhou stranu se nabízí otázka, zda se vůbec taková síla dá využít na silnici. Důležitější bude průběh výkonu a ovladatelnost.
Z dostupných obrázků můžeme dále vidět, že nová Kawa dostala do výbavy pár elektronických asistenčních prvků. ABS je už dneska skoro povinnost, stejně jako kontrola trakce nebo možnost volby palivových map. V Kawasaki nezapomněli ani na  svou oblíbenou kontrolku ECO, která má podle nás v takové motorce podobný význam, jako u supersportu ZX-6R.
Další informace o všech nových modelech Kawasaki (a nejen jich) přineseme už zítra přímo z Milána, kde začíná novinářským dnem veletrh EICMA. Pro veřejnost jsou pak vyhrazeny čtyři dny od čtvrtka do neděle.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist