globalmoto_duben_nolan




Ninja ZX-4R bude závodit i u nás

Co na začátku vypadalo jenom jako projekt pro Japonsko, z toho je nakonec velká zábava snad pro celý svět. A když už Kawasaki svou čtyřválcovou uječenou Ninju ZX-4R poslala do Evropy, začínají pro ni vznikat různé závodní série. Jeden speciální pohár se pojede i v rámci střední Evropy.

Nově vzniklý pohár nazvaný Ninja ZX-4RR Cup je společnou akcí rakouské okruhové agentury BTR Performance/Eder Racing a rakouského zastoupení Kawasaki. Pojede se při sedmi z devíti agenturních termínů vypsaných pro letošní rok, přičemž „oficiálním“ strojem celého seriálu bude Ninja ZX-4RR přestavěná u velkého rakouského dealera Kawasaki, společnosti Zweirad Gesselbauer. V regulích ovšem je, že startovat můžete nejen na ZX-4RR, ale také na ZX-4R anebo jakékoli jiné Kawasaki s objemem do 399 cm3. Nicméně řekli bychom, že vyrážet do boje na nějaké dvouválcové Ninje 400 nebo prastarém ZXR400 bude asi donkichotský boj, když vezmeme v potaz parametry nové čtyřválcové zelené střely.

Účast v seriálu stojí 2399 EUR, v tom máte sedm dvoudenních akcí, z toho šest víkendových. Pokud byste neměli motorku, můžete si ji u Rakušáků koupit, a jak bude vypadat, to jste si mohli prohlédnout minulý týden na Motosalonu, na stánku Kawasaki byla vystavená. Závodní Ninja ZX-4RR bude mít laminátové kapoty v designu KRT (na fotkách vidíte motorku se světly, ale nenechte se zmást), otevřený výfuk Akrapovič, obousměrné rychlořazení, slicky Pirelli a provrtané a zajištěné všechny předepsané šrouby. Za takovou motorku zaplatíte 11 399 EUR, v ceně je ale i rakouské dépéháčko a 17% daň NoVA. Tohle je takový základ, kdo chce, může si připlatit ještě 1699 EUR za tzv. Stage 2 paket, kde dostanete deaktivované ABS s hadicemi napřímo k třmenům od brzdových pump, přičemž ta přední bude od Bremba, potom závodní stupačky a řídítka, vyšší plexi, kryt brzdové páčky a ještě nějaké drobnosti.

Účastí na Ninja ZX-4RR Cupu získáte kromě možnosti pěkně si zazávodit o poháry, nové gumy či finanční poukazy také balíček oblečení v hodnotě 250 EUR, 20% slevu na náhradní díly na závodní stroj, věci od Motulu v hodnotě 250 EUR a také účast na akci nazvané Kawasaki Offroad Experience na konci září – ta ale určitě nebude na supersportech… Na konci sezóny se navíc budou losovat další ceny v čele s novým pitbikem Kawasaki KLX110R. Bližší informace najdete zde, termíny závodů vidíte níže – s výjimkou chorvatské Rijeky všechno „za bukem“!

Pannonia Ring (H) 13.-14. dubna
Slovakia Ring (SK) 4.-5. května
Brno (CZ) 29.-30. května
Rijeka (HR) 29.-30. června
Slovakia Ring (SK) 20.-21. července
Brno (CZ) 10.-11. srpna
Pannonia Ring (H) 31. srpna - 1. září

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist