globalmoto_duben_nolan




Paříž živě: Honda

Dnes ráno byly v Paříži slavnostně odhaleny nové modely Honda pro rok 2008. Přichází dlouho očekávaný nový Transalp, který si zachoval enduro zaměření. Dále CBR1000RR Fireblade s novou tváří a inovovaná CBF600 ve verzi s polokapotou i naked. Podívejte se na první smínky a údaje. Během víkendu ještě doplníme pár desítek fotografií i video z výstavy.


CBR1000RR Fireblade


Nový Fireblade se prezentuje hodně odlišnou tváří, která navazuje na tvary předních světlometů propagované italskými a anglickými designéry. Podobnost s loňským modelem tu skoro nenajdeme. Směrovky se přestěhovaly do zrcátek, výfuky si zase vzaly za vzor menší CBR600RR.


Honda XL700V Transalp


Sláva! Nepotvrdily se pochmurné zvěsti o litých kolech a silničním zaměření. Nový Transalp zůstává věrný označení ENDURO, byť i on si nárokuje přízvisko „cestovní“. Díky vyššímu objemu sedmistovky se vstřikováním, se kterou se již dvě sezóny setkáváme u modelu NT700V Deauville, bude mít k dispozici nejméně deset koníků navíc. Jinak zůstala zachována typická silueta a můžeme se těšit na vypiplaný stroj se všemi vlastnostmi, pro které byl předchozí model tolik vyhledáván, plus modernizace, výkon a vylepšení navíc.








Honda CBF600


Nové tvary se inspirovaly ostřejšími rysy velké CBF1000, podstata tohoto modelu jinak zůstává stejná, stále se jedná o přívětivý stroj pro klidnější a začínající jezdce či cestovatele.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist