yamaha_demo_tour




Motosalon 2013: Honda

Největší plochu na letňanském výstavišti zabral tradičně stánek japonské značky Honda. Na 640 metrech čtverečních je přehledně seřazená kompletní modelová řada motorek s křídlem ve znaku, včetně všech aktuálních novinek.To celkem představuje více než padesát exponátů, ale díky velikosti plochy zůstává mezi motocykly pořád dost místa na to, abyste si je mohli v klidu prohlédnout.

Velkou pozornost návštěvníků zaslouženě přitahuje nádherná retro klasika zhmotněná do nové Hondy CB1100, se kterou jste se už mohli seznámit prostřednictvím našeho lednového testu ve Španělsku. Čistý design klasického motocyklu se ale snad nikdy neokouká, a kdyby se na Motosalonu pořádala anketa o nejhezčí motorku výstavy, tahle Honda bude určitě jedním z adeptů na vítězství.

Novinkami se to na stánku Hondy jen hemží, a silné zastoupení mají v kubatuře 500 ccm, kde se letos objevují hned tři nové modely: CBR500R, CB500F a CB500X. Všechny si je tady samozřejmě můžete prohlédnout a nasucho osedlat, případně se rovnou domluvit na zkušební jízdě s některým z přítomných prodejců. Kalendář demo termínů v jednotlivých regionech je rovněž k dispozici přímo na místě.
V hloučku pestrobarevných supersportů určitě nepřehlédnete novou CBR600RR v provedení Repsol Replica, které dělají společnost další tři modely ve stejných barvách: CBR125R, CBR250R a CBR1000RR Fireblade. Do Repsolu Honda oblékla i nový padesátkový skútr NSC50R.
Mezi skútry Honda najdeme vlastně hned několik novinek, v čele s komfortní cestovní třístovkou Forza, následovanou dvojicí dlouhonohých SH125i a SH150i v modernizované podobě. Vybrané skútry si zájemci mohou vyzkoušet přímo během návštěvy Motosalonu - na venkovní ploše je připravena testovací trať, kde se můžete projet na zmíněné novince SH125i, nejlépe prodávaném skútru v ČR Hondě PCX125,  a k dispozici je i ekonomický Vision. Pokud se necítíte na jízdu naostro, můžete první metry za řídítky absolvovat na jízdním simulátoru Honda.
Pokud na fotkách marně hledáte nový bagger Goldwing F6B nebo minibike MSX125, pak vydržte do soboty, kdy už Honda slíbila vystavit i tyto dva modely. Pak už bude současná nabídka, čítající na čtyři desítky modelů, zastopena v Letňanech naprosto kompletně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist