yamaha_demo_tour




Hondy SH budou mít poloprůhledné ekologické kapoty

Zatímco v Česku frčí už od své první generace PCX, v Evropě je ikonou model SH na velkých kolech. Honda nyní představila nová barevná provedení skútru, jehož se jenom za loňský rok ve všech objemových verzích 125, 150 a 350 na evropském trhu prodalo téměř 49 000 kusů, což by nebylo tak zajímavé, nebýt jednoho, které se technologicky i opticky vymyká běžné produkci.

Kapitoly článku

Tohle nové a velmi netradiční barevné provedení se jmenuje Vetro a Honda o něm říká, že je výsledkem úsilí – a poctou technickým dovednostem – zaměstnanců továrny Honda v italské Atesse, kde se esháčka vyrábějí. Vyznačuje se výraznými poloprůhlednými nelakovanými zelenými panely kapotáže, jejichž výroba v porovnání s panely ve standardních barevných provedeních za rok vyprodukuje o 9,5 % méně emisí CO2. Nejsou to všechny plasty na stroji, součástí inovativního nového vzhledu je také černý přední blatník, černá dolní část kapotáže s výrazným bílým logem Honda a stříbrné logo SH na horní kapotáži. Že je to ekologičtější řešení, možná bude leckomu jedno, ale rozhodně se verzi Vetro nedá upřít zajímavost. Uvidíme, jak se tyhle plasty budou chovat po pěti letech stání na slunku, takhle je to takový lehce sci-fi pohled jak přes pivní lahev, což by na českém trhu mohlo mít úspěch.

Ve verzi Vetro se budou prodávat menší verze esháček, konkrétně SH125i a SH150i, u nichž Honda dále říká, že jsou také prvními modely ze závodu Atessa, které splňují požadavky nové emisní normy Euro 5+. Tyto nové předpisy, platné od konce roku 2024, zahrnují zavedení nového palubního monitorování katalyzátoru, snížení prahové hodnoty pro identifikaci závad souvisejících s emisemi (čímž se zajistí včasné varování jezdce), přísnější požadavky na hluk a přísnější požadavky na dlouhodobé emise výfukových plynů.

Honda kromě malých esháček představila i barevná provedení dalších modelů. Větší SH350i dostane třeba světloučkou modrou metlu nebo matnou stříbrnou, výrazně se změnily barvy u malého i velkého Rebelu (už to není jenom černá a její varianty), bagger Gold Wing bude dostupný v drsňácké matné zelené, Tour naopak osvěží bílo-černá s červenými prvky a cestovatele potěší i modré a červené NT1100.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist