yamaha_demo_tour




Honda představila koncept SS150 Racer

Na výstavě Bangkok Motor Show se Honda pochlubila thajskému i světovému publiku pěkným konceptem neo-cafe raceru. Podle tamních zdrojů se jeho sériové podoby bohužel hned tak nedočkáme, ale i tak model SS150 stojí za pozornost.

Honda si dala na futuristickém designu hodně záležet, a byla by škoda, kdyby zůstalo jenom u konceptu. Pohled z profilu na svalnatou nádrž a krátké sedlo trochu připomíná tvary Husvarny Vitpilen, zatímco kulaté přední světlo odkazuje do historie k modelům jako je například CB400SS, a vysvětluje proč Honda použila v názvu právě dvě velká eska.

O technických parametrech oficiální zdroje zatím mlčí, ale domyslet si můžeme aspoň kubaturu, která je rovněž obsažená v označení konceptu. Stopadesátky a podobné malé objemy jsou v Asii hodně populární, a pokud by se produkční verze měla podívat i do Evropy, pravděpodobně by se v ní objevil nějaký výkonnější motor - například jednoválec z Hondy CBR300F.

Téměř jisté však je, že sériový model nebude stát na karbonových kolech jako koncept, a chybět mu nejspíš budou i některé další drahé komponenty. Zbytečně předimenzovaná se zdá být přední radiální třmen i převrácená vidlice. Ve výbavě by naopak mohla zůstat plně digitální přístrojovka, umístěná přímo nad kulatým LED světlem, a klidně i krátká koncovka výfuku, navržená speciálně pro koncept 150SS Racer.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist