globalmoto_kveten




Novinky Harley-Davidson 2011

Ještě agresivnější naháč XR1200X, ještě ovladatelnější a levnější Sportster 883L SuperLow a ještě turističtější Road Glide Ultra. To je první várka nových modelů Harley-Davidson pro příští sezónu.

Harley-Davidson Road Glide Ultra

Pod označením Road Glide Ultra se skrývá základ cestovního modelu Electra Glide s elegantní kapotáží s dvojitým světlometem. Pohonná jednotka není nic jiného než inovovaný Twin Cam 103 použitý v loňské Electra Glide Ultra Limited. Nová Road Glide Ultra je doslova nabitá všemi luxusními cestovními doplňky, jako je ABS, mohutné kufry, tempomat či audiosystém Harman/Kardon. V nabídce bude také limitovaná upravená verze CVO s poladěným motorem, navigací či basovými reproduktory.

Harley-Davidson Sportster 883L SuperLow

Pro začínající motorkáře či jezdce nižších postav asi bude nejzajímavější novinkou Sportster 883L SuperLow. Na rozdíl od předchozí verze Low dostala nové odpružení, jiné obutí, litá kola, sedlo i řídítka, která nabídnou jednodušší ovládání. Za oceánem je tento model často prezentován jako vhodný H-D pro slečny, u nás ale díky očekávané nižší ceně půjde především o dostupnou vstupenku do světa „hádéček“.

Harley-Davidson XR1200X

Vylepšení dostal do nové sezóny i další z rodiny Sportsterů - XR1200X. Kromě lákavého bílého provedení dostal o maličko výkonnější naladění motoru a nastavitelné odpružení vepředu i vzadu.
Loňské ukončení značky Buell a trvající snaha o prodej italské MV Agusty bohužel svědčí o tom, že si H-D v dobách prosperity namazal příliš velký krajíc. Uvidíme, zda naznačená strategie H-D, která rozšiřuje svoji nabídku směrem k dostupnějším i k luxusnějším modelům, značce pomůže v této hospodářsky nelehké době nastartovat růst.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist