yamaha_demo_tour




Limitky H-D Hydra-Glide Revival a kolekce Tobacco Fade

Americký výrobce má slavnou značku a tak širokou základnu fanoušků a majitelů, že si může dovolit každý rok pustit do světa jednu nebo dvě limitované kolekce motocyklů Icons Motorcycle Collection. Ty oživují styl slavných modelů z historie, k nim ještě letos přihazuje limitovanou sérii Enthusiast Motorcycle Collection ve speciálních barvách.

Po limitkách se většinou jen zapráší, většina z nich okamžitě putuje do soukromých sbírek. Každý model je individuálně číslován a omezená série bude vyrobena pouze jednou. Právě v těchto dnech se na festivalu Daytona Bike Week na Daytona International Speedway poprvé představil model Hydra-Glide Revival z programu Icons. Ten se vrací do doby z připravovaného filmu The Bikeriders (Motorkáři), který sleduje vzestup mid-west motocyklového klubu a na plátna přijde v druhé polovině 2024. Model Hydra-Glide Revival 2024 je už čtvrtý příspěvek do kolekce motocyklů Harley-Davidson Icons. Oslavuje 75. výročí uvedení teleskopického předního odpružení Hydra-Glide pro modely Harley-Davidson E a F v roce 1949.

Tahle mašina tak trochu klame názvem, protože glajdy vždy patřily mezi největší touringové stroje. Hydra-Glide Revival je ale konstrukčně téměř shodný stroj s modelem Heritage Classics. To znamená rám Softail a zařazení do kategorie Cruiser. Limitka se odlišuje červenou barvou Redline Red s bílým panelem na bocích nádrže. Jde o stejný design, jaký měly modely z roku 1956. Mezi detaily patří chromované štítky „Harley-Davidson V“ na nádrži inspirované stejnými znaky z let 1955-56 a štítky „Hydra-Glide“ na lemu předního blatníku. Dvoubarevný odnímatelný čelní štít má barevně sladěnou spodní část v červené barvě.

Motocykl má stejně jako Heritage lassic motor Milwaukee-Eight 114 V-Twin, doplněný vzduchovým filtrem Screamin' Eagle High-Flow. Rám je již zmíněný Softail, který své nastavitelné zadní odpružení mono-shock skrývá pod sedlem a zachovává klasický profil hardtailu. Celosvětová produkce modelu Hydra-Glide Revival nepřesáhne 1 750 kusů.

Kolekce Tobacco Fade Enthusiast

H-D poslední dobou hodně cílí na audiofily a hudebníky, kterým u svých touringů nabízí stále silnější a luxusnější audiosoustavy. Kolekce Tobacco Fade Enthusiast 2024 podle H-D oslavuje příval energie, kterou uvolňuje živá hudba na motocyklových akcích, kde ji doprovází burácení V-Twinů. Barvy a grafika Tobacco Fade jsou inspirované klasickými dřevěnými designy Sunburst, které se poprvé objevily na kytarách, baskytarách a bicích v 60. letech. Hudební motiv posiluje i stylizovaná grafika kytarového trsátka na předním blatníku. Kolekce bude vyrobená v omezeném množství do 2 000 motocyklů od každého ze tří modelů.

Model Low Rider ST

Jak tak na to koukám, už před dvěma lety jsem v nadpisu prvního jarního testu Low Rider ST dobře odhadl charakter téhle mašiny. S pořádným výkonem motoru Milwaukee-Eight 117 V-Twin je to stroj pro drsné rockery.

Model Ultra Limited

Klasický cesťák s kapotáží v klasickém stylu Batwing je v současné době v nabídce H-D to nejlepší a nejluxusnější, co výrobce nabízí pro cestování ve dvou. Otestovali jsme ho před pár lety proti japonské konkurenci.

Tri Glide Ultra

Cestovní trike je u nás trochu opomíjená kategorie, ale za oceánem slouží jako alternativa pro jezdce, kteří už se tak úplně necítí na náklony, ale přesto si chtějí užít silnou a těžkou mašinu.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist