globalmoto_duben_nolan




Harley-Davidson Stealth 750: adventure bike z Bangkoku

Ne, tohle vážně není předčasný aprílový vtípek. Ale zároveň to ani neznamená, že by se v Millwaukee rozhodli zamíchat kartami v segmentu cestovních endur. Jedná se o dealerskou přestavbu modelu Street 750, která se světu představila na výstavě Bangkok Motor Show.

Koncept cestovního endura s názvem Stealth 750 navrhl Richy Wilson, spolumajitel dealerství Harley-Davidson v thajském městě Chiang Mai. Přestavba přihlášená do soutěže - obdoby nám známé Battle of Kings - vychází z momentálně nejdostupnějšího modelu americké značky Street 750.

Kansaský rodák Wilson ručně vyrobil kapotáž, vysokou nádrž, blatníky i hliníkovou kyvku, odpruženou centrálním tlumičem Öhlins. Přední motokrosová vidlice stejné značky vede 21palcové kolo, které je obuté do terénní pneumatiky Dunlop, stejně jako zadní osmnáctka. Turistické ambice konceptu podtrhuje zvětšený objem nádrže a sada pevných hliníkových kufrů.

Jednou z mála věcí, které zůstaly v originálním stavu, je vodou chlazený vidlicový dvouválec Revolution X o objemu 749 ccm. Výfukový systém, vyvedený do dvojice koncovek pod sedlem, je však opět dílem thajského úpravce. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist