yamaha_mt09




V Holešovicích odstartovala výstava Motocykl

Letos celý ten kolotoč okolo začátku sezóny odstartoval o týden dřív, protože pražská výstava Motocykl upravila svůj termín. Díky tomu už nekoliduje s Motosalonem a návštěvníci si tak nemusí vybírat, kterou výstavu navštíví. V první reportáži se podíváme, co najdete v prostřední hale.

Kapitoly článku

Hned u vstupu, ve foyer, můžete okouknout české elektromotorky Kuberg pro nejmenší i dospělé.

Ve střední hale na návštěvníky tradičně čeká italská Ducati. Svou zvláštní expozici má řada Scrambler v čele s novým Scramblerem 1100. Společnost mu dělají Cafe Racer, Icon, Desert Sled a Mach 2.0.

Nejobletovanější motorkou z Boloně je ale samozřejmě nová Panigale V4. Na pódiu pod plachtou čeká ještě na své večerní slavnostní odhalení její „Sková“ sestra. Na stánku je i další novinka Panigale 959 Corse.

Fanoušci dlouhých vidlí si mohou prohlédnout Diavela a X-Diavela, cestovněji zaměření jezdci vyzkoušet novou Multistradu 1260 S, menší Multistradu 950 na drátěných kolech nebo Supersporta ve verzi S. Samozřejmě nesmí chybět legendární Monster, v Holešovicích v podobě letošní novinky 821 a eskové dvanáctistovky.

Pokud půjdete po směru hodinových ručiček, narazíte na stánek Indianu. Na podstavci se vystavuje nový Scout Bobber, před ním stojí majestátní Roadmaster Elite s přívěsným vozíkem, Chief Dark Horse a bagger Chieftain Limited. Své místo tu má i klasický Scout a nechybí ani okénko do historie značky.

Triumph, sousedící s Indianem, sází na nové Tigery 1200 a 800. Velká dvanáctistovka se představuje ve dvou verzích XR a XC, osmistovka je ve verzi XR, kterou by měl doplnit Tiger 800 XC. Kdo se těšil na nového Speed Tripla, bude se muset počkat ještě týden na výstavu Motosalon do Brna, kde by snad už by měl být.

Triumph má ale i jiné novinky, jako je třeba Bobber Black a Bonneville Speedmaster. Doplňuje je řada Classics v podobě modelů Street Cup, Street Scrambler, Street Twin nebo vymazlený Thruxton R a nechybí ani cruiser Thunderbird.

Harley-Davidson slaví letos 115 let a na Motocyklu si můžete koupit lístky na oslavy, které se uskuteční v Praze. Kromě toho nechybí samozřejmě zástupci nových Softailů – Breakout, Street Bob, Fat Bob, Fat Boy, Deluxe.

Není to ale jenom o Softailech, na stánku najdete i Road King Special, Sportster 883 Iron, Street Rod, Elektra Glide Ultra Limited nebo Road Glide CVO.

Velký stánek má na Motocyklu i firma MR43 včele s Nortonem a jeho sportovní novinkou V4RR. Doprovod jí dělá Dominator a Commando Sport.

Kromě Nortonu MR43 zastupuje také italskou Moto Morini, která představuje nového naháče Milano. Kromě něj můžete obdivovat Corsaro ZZ, starší verzi Scramblera 1200 a cenduro Granpasso 1200.

A do třetice MR43 v podobě UM Motorcycles. Mladou značku založenou v USA zastupují modely Renegade Sport S, Renegade Commando, Scrambler Classic nebo na vysoké noze si jezdící DSR SM a Adventure TT.

Uprostřed haly stojí stánek Vintage Garage, která do ČR dováží motocykly Royal Enfield. Kromě nového cestovního endura Himalayan tu najdete model Classic 500 ve verzi Desert Storm obyčejného Classica 500 nebo pětistovku Bullet v úpravě scrambler. Kromě indických strojů jsou na stánku vystavené i přestavěné motorky samotnými Vintage Garage a výfuky Dr. Jekill & Mr. Hyde.

Posledním stánkem ve střední hale je další italská ikona - MV Agusta. Ta se chlubí novinkou 2018 Brutale RR, dvěma silničkami F3 RC, ve verzi RC je i cesťák Turismo Veloce. Nechybí ani několik Dragsterů, ale největší peckou na stánku je jednoznačně limitka RVS 1.

 

  • Otevírací doba, vstupné a další informace k výstavě Motocykl v Praze naleznete zde.
  • Druhá motocyklová výstava Motosalon otevře své brány příští týden ve čtvrtek 8.3. na výstavišti v Brně. 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Dawes přispěl 2 Kč
cider přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist