yamaha_mt09




Už příští čtvrtek začíná výstava Motocykl v pražských Holešovicích

Jedna ze dvou našich motocyklových výstav se tradičně koná v areálu Křižíkových pavilonů v Praze. Pro letošní rok ale změnil datum a koná se o týden dříve, takže už si zájemci o obě výstavy nemusí vybírat. Hlavní pozornost si sice získává větší Motosalon, ale i tak bude v Praze co k vidění.

Kapitoly článku

Největším lákadlem budou dvě nové sportovní V4ky. Ta profláklejší má rudou kapotáž a je z Itálie, tou méně známou, ale o to exkluzivnější je sportovní Britka. Ducati Panigale V4 budí rozruch radikální změnou motorové koncepce, a tak bude určitě nejobletovanějším strojem na stánku Ducati. Její slavnostní odhalení proběhne ve čtvrtek večer v rámci speciální akce 2018 Ducati V4 Party. Ostrovní V4 pochází z továrny Norton a se základní cenou necelý milion korun půjde určitě o velkou konkurenci, tedy co se zástupu zvědavců týče.

Norton V4 bude k vidění díky dovozci Nortonu, firmě MR43. Ta je mimo jiné dovozcem značky Moto Morini, od ní si budete moci prohlédnout novinku Milano a Corsaro 1200 ZZ. Další značkou v portfóliu firmy je UM Motorcycles a s tím je spojená další premiéra, tentokrát středoevropská. Tyhle stopětadvacítky si zatím v blízkém okolí nikdo nemohl prohlédnout.

Dalším velkým lákadlem bude stánek Triumphu. Ten se letos s novinkami slušně rozjel a všechny si budete moci prohlédnout! Ať už jde o nového klasika Bonneville Speedmaster nebo inovovaného Bobbera black. Mezi populárními cendury mají britové hned dvě nová želízka v ohni. Dvojčata Tiger 800 a Tiger 1200, i ty si budete moct prohlédnout v Holešovicích, stejně tak nedávno představeného Speed Tripla, na jehož motoru se odehrálo přes 105 technických změn.

Další českou premiérou bude představení dvou nových stopětadvacítek AJS. Půjde o modely Tempest Roadster 125 a Tempest Scrambler 125, které doplní loni představený model Cadwell 125.

Nebudou chybět ani další značky, jako třeba Adiva, Benelli, Cectek, CF Moto, Gas Gas, Harley-Davidson, Indian, Jawa, KTM, Keeway, MV Agusta a Royal Enfield. Na stánku indické značky bude probíhat každý den od tří hodin prezentace modelu Himalayan. Nebude chybět ani, tradičně početně zastoupená, nabídka oblečení a příslušenství.

Holešovický Motocykl je neodmyslitelně spjatý se soutěží upravených motorek Bohemian Custom Bike a ani letošek není výjimkou. Kdo Motocykl navštíví o víkendu, může se těšit na kaskadérský doprovodný program. Představí se Wheelie škola Mirka Freye, Adam Peschel ukáže, co umí jeho drift speciál postavený z BMW S 1000 RR a Jaroslav Janovský zase předvede první stunt bike postavený z Harleye v ČR. Zlatým hřebem show bude vystoupení čtyř předních českých kaskadérů společně s vicemistryní světa v krasojízdě. Kromě této show můžete sledovat umění kluků z Moto Gymkhana Czech nebo českého stunt ridera na čtyřkolce Richarda Mošny.

Vstupenky na pražskou výstavu Motocykl stojí 150 korun, děti 11 až 15 let, studenti, důchodci a ZTP to mají za 100 Kč, čtyřčlenná rodina (2 dospělí + 2 děti do 15 let) má možnost zvýhodněného vstupného za 300,- a děti do 10 let včetně, ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu mají vstup zdarma. Výstava začíná 1. března od 10:00 a své brány uzavře v 19:00. Stejně tak bude otevřeno každý následující den, s výjimkou neděle, kdy se končí už v 17:00.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
spider002 přispěl 3 Kč
Petr7474 přispěl 3 Kč
tapeta přispěl 3 Kč
JirkaR6R přispěl 3 Kč
deloslav1990 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist