globalmoto_duben_nolan




Ducati Streetfighter 848 - potvrzeno!

O chystaném spojení designu velkého Streetfightera s motorem ze supersportovní 848 se už nějakou dobu šušká. Internetem nedávno proběhla také nezbytná špionážní fotografie, a nyní přichází na řadu logicky další krok: první oficiální snímky nového modelu pro rok 2012.

Kapitoly článku

Ducati oficiálně potvrdila doposud neověřené předpoklady, že na příští sezónu chystá slabší verzi nekompromisního nakedu Streetfighter, tedy odstrojeného superbiku 1198
Továrna z Bologni zatím dala k dispozici pár obrázků, které odkrývají prakticky totéž, co úlovky špionážních fotografů, a tím definitivně potvrzují, že v oddělení designu moc práce s novinkou neměli.
Vzhledově jsou oba Streetfightery téměř totožné, ale v čem se budou odlišovat výrazněji, je to, čemu se říká uživatelská přívětivost. Zatímco stávající model 1198 patří v kategorii naháčů mezi největší grázly, a zkrotit jeho temperament vyžaduje notnou dávku jezdeckých zkušeností, jeho mladší bráška bude tím pravým kámošem pro hodné kluky a holky.  
O to se postará nový motor 848 Testastretta 11°, který nabídne mnohem plynulejší a vyrovnanější průběh výkonu (žádné hodnoty technických specifikací ale zatím oznámeny nebyly), takže práce s plynovou rukojetí už nebude vyžadovat tak přesné a citlivé zápěstí. A kdyby se přesto podařilo neopatrným zacházením prohrábnout zadní kolo, zasáhne systém kontroly trakce Ducati Traction Control, a dá všechny problémy s adhezí do pořádku.
Praktičnost malého Streetfighteru a jeho ambice na to, stát se motorkou pro každodenní použití, zvyšuje zásadním způsobem také vylepšená geometrie podvozku a drobné úpravy ergonomii.
První příležitost k osobnímu seznámení nabídne pravděpodobně podzimní výstava v Miláně, kde budou nejspíš k vidění všechna barevná provedení. Pro ortodoxní vyznavače firemních barev je určena červená, agresivní vzhled podtrhne matná černá, a konzervativnějším klientům Ducati nabízí žlutou. Nový model bude k mání už na podzim tohoto roku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist