husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati odhalí čtyřválec Desmosedici Stradale

Za necelý týden ukáže Ducati zbrusu nový motor příští generace, pohánějící vrcholný supersport a v budoucnu i několik dalších výkonných modelů. Řeč je o elkovém čtyřválci, který ponese název Desmosedici Stradale.

Už jen samotným názvem odkazuje Ducati na fakt, že nový agregát zčásti přímo vychází z motoru motocyklu Desmosedici GP – tedy ze speciálu pro MotoGP. Mělo by se jednat prakticky o zkřížení technologie ze závodního motoru a také z dvouválce Superleggera.

Čtyři válce ve dvou řadách budou mezi sebou svírat úhel 90 stupňů a chybět samozřejmě nebude systém desmodromických rozvodů. Již nyní se objevují také informace o unikátním pořadí zapalování válců. Přesnější technické informace však zatím nejsou k dispozici a veškeré detaily, mezi kterými očekáváme i mnoho zajímavostí, se objeví za několik dní.

Konkrétně si Ducati naplánovalo odhalení nového motoru na 7. září, tedy na čtvrtek před velkou cenou San Marina. Superbike poháněný novým motorem se potom ukáže světu v listopadu na motosalonu EICMA v Miláně.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kaja-SV přispěl 1 Kč
11Libor11 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist