husqvarna_svartpilen_801_2




Miláno: Cagiva Mito SP525 + video

Mladí a začínající jezdci si v Miláně opravdu přišli na své, stopětadvacítek tu byla záplava. Kromě dvou nových Aprilií (motard a endurko) ale všichni přecházejí na krotší čtyřtakty, výjimkou zůstává ještě Cagiva, která inovovala populární dvoutaktní sporťáček Mito. Označení Mito SP525 i nadále evokuje slávu bývalých závodních půllitrů a díky agresivní kapotáži tak budou moci mladíci svůj stroj před holkama vydávat za sportovní pětikilo - je také fakt, že výkonem ale i cenou se Mito bude řadit spíš k levnějším pětistovkám než k ostatním čtyřdobým stopětadvácám.





Emisní limity Euro 3 dvoutaktním motorům živeným karburátorem moc nefandí, proto Cagiva musela vodou chlazený dvoutakt podstatně upravit a vybavit výfukovým ventilem pro katalyzátor, snímači polohy plynu, teploty vzduchu a přívodním regulátorem směsi paliva. Díky všem těmto prvkům dokáže řídicí jednotka pod sedlem uhlídat emise škodlivých zplodin. Vzhledem k tomu, že model do provozu stejně musí splňovat legislativní omezení výkonu do 15 koní, maximálního výkonu se to nijak nedotklo.





Ryze sportovní přístrojovka, radikální posaz či tlumič řízení dávají tušit, že stejně jako u předešlého modelu se počítá i s odblokováním motoru na plný výkon 30-40 koní a řáděním na závodním okruhu. Tomu také odpovídá nová podoba kapotáže vycházející ze vzoru bývalého závodního modelu C594. Suchá hmotnost činí 129 kilogramů.





Video: Ostatní značky

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)
Značky na videu: KTM, Moto Morini, Husqvarna, Benelli, Bimota, Cagiva, MV Agusta Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (46 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist