globalmoto_duben_nolan




Wunderlich S1000RR Piranha

Společnost Wunderlich připravuje doplňky především pro motocykly BMW a je přímou konkurencí např. pro nám známější Touratech. Na výstavě Intermot firma mimo jiné představila i streetfighter Piranha, což je v podstatě vysvlečený superbike BMW S1000RR.

Kategorie litrových naked biků je v dnešní době velmi populární a někteří výrobci motocyklů do tohoto segmentu nakročili velmi jednoduše - v podstatě obnažili svůj litrový supersport nebo z něj použili drtivou většinu dílů (rám, motor, odpružení atd). S podobnou myšlenkou přišla i firma Wunderlich, která shodila kapoty z BMW S1000RR a nového streetfightera řádně vyšperkovala. Představujeme vám prototyp Piranha a dávejte dobrý pozor! Pěkně kouše!
Duchovním otcem streetfightera Piranha je designér Nicolas Petite. Z původního supersportu S1000RR zmizela maska a boční kapoty. Nová maska má denní svícení z LED, pod kterým je jeden kulatý xenonový světlomet a sání do motoru. Z dalších změn můžeme jmenovat: laděný výfuk, odlehčená kovaná kola s šesti paprsky, nové stupačky a všechny páčky (obě brzdy, spojka i převodovka).
Změny se dotkly i podsedlové části, kde je nový držák SPZ, a chybí stupačky a sedlo spolujezdce (motorka je koncipována jako jednosedadlová). Řidič bude mít pohodlnější pozici díky zvednutým řídítkům a nově šitého sedla. Přední a zadní blatník a pár dalších částí jsou z lehkého karbonu. Lepšímu odpružení by měla pomoci i zadní centrální tlumící jednotka od firmy Öhlins.
Celková úspora hmotnosti oproti sériové S1000RR je nemalých 8 kg a když k tomu připočítáme pár koní navíc za laděný výfuk, dostaneme velmi zajímavý poměr výkonu a hmotnosti. Otázkou zůstává, zda streetfighter Piranha osloví BMW natolik, že v budoucnu přistoupí k podobnému kroku = obnažit S1000RR a udělat sériový litrový naked bike.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist