husqvarna_svartpilen_801_2




Ola Stenegard přestupuje od BMW k Indianu

Pokud vám tohle jméno nic neříká, pak vězte, že to je člověk, který má na svědomí populární BMW R nineT a další modely s modrobílou vrtulí ve znaku. U BMW byl šéfem designu, stejnou pozici nyní bude zastávat u amerického Indianu. Vypadá to, že se máme na co těšit.

„Ola byl neuvěřitelně úspěšný při expandování značky do nových kategorií a oslovování širšího spektra jezdců, což je přesně to, na co se Indian bude v následujících letech zaměřovat,“ řekl k přestupu Steve Menneto, prezident Indianu. To jen potvrzuje, že se u amerického výrobce chystají velké věci, a to nejen „čoprovité“. Pravděpodobně se v blízké budoucnosti dočkáme nových modelů cílících i na jiné motorkáře, než jen vyznavače předkopnutých vidlí.

Švédský designér bude jistě člověkem na svém místě, protože sám má americké V-twiny v lásce. Už ve svých patnácti letech získal první ocenění na výstavě upravených motorek, kde uspěl s přestavěným mopedem ve stylu Arlena Nesse. Poté upravoval téměř vše, co mělo kola. Od café racerů po endura. Stenegard studoval na Stockholmské univerzitě umění, řemesla a designu, aby po třech letech přestoupil do Kalifornie na školu se stejným zaměřením. V roce 1998 se ještě jednou vrátil do Stockholmu, aby na tamní univerzitě získal nejprestižnější titul.

V roce 2001 se vrátil do států, kde proběhla jeho první pracovní zkušenost s motocykly Indian. O dva roky později se připojil k BMW, kde se vypracoval na jednoho z nejvlivnějších designérů značky, pomohl Němcům s rozšířením výrobního programu, a díky své vášni pro motorky a marketingovým vědomostem také ukázat mnichovskou značku v trochu jiném světle. Kromě toho se nadále věnuje přestavbám, jeho motorky se objevily v mnoha časopisech a získaly několik ocenění.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Larry73 přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
speroure přispěl 1 Kč
MedWed přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist