globalmoto_duben_nolan




Další fotky novinek od BMW

Při testování v Německu byl vyfocen nový model BMW S1000XR, který je postaven na základu S1000R. Další podzimní novinkou bude modernizovaná verze S1000RR, na které jsou patrné mírné úpravy.

Nový model S1000XR má konkurovat hlavně Ducati Multistradě 1200S a KTM 1290 Super Adventure. BMW svým novým modelem čelí konkurenci strojů, které jsou orientované více na výkon a silnici než na schopnost jezdit v terénu.
Podle fotografií má nový stroj cestovní (delší) odpružení, vyšší řídítka, objemově větší koncovku výfuku (svod pod motorem je menší – umožňuje větší světlou výšku) a větrný štítek, který je nastavitelný dozadu a nahoru, na fotce je ve své nejvyšší poloze. BMW také ustoupilo od asymetrického designu předních světel, který je v poslední době pro německou značku typický.
Změny jsou patrné také na zadní části rámu, který umožňuje uvézt mnohem větší zátěž včetně bočních kufrů a top-boxu. Za zmínku stojí také dělené sedlo a delší kyvná vidlice, která umožňuje montáž hlavního stojanu. Motor zůstane pravděpodobně identický s modelem S1000R. Ve výbavě se dají očekávat DDC (semi-aktivní podvozek), MSC (ABS pro zatáčky - stabilizační systém Bosch), vyhřívané rukojeti a možná také možnost řadit bez spojky, podobně jako je to možné u nejnovější verze R1200RT.
U modelu S1000RR
jsou patrné spíše kosmetické úpravy, hlavně u kapotáže, bočních plastů a zadní části motocyklu. K DDC dostane nová S1000RR také MSC stejně jako u modelu S1000XR.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist