globalmoto_kveten




BMW vylepšuje své maxiskútry

Mnichovská značka si na příští rok připravila pár novinek pro v segmentu velkých skútrů. Modernizací prošly oba stávající modely - cestovnější C 650 GT i C600 Sport, který je zaměřen na vyznavače sportovnějšího stylu jízdy.

Kapitoly článku

Společným a asi nejzásadnějším prvkem, se kterým maxiskútry od BMW vstupují do nového roku, je přepracované odpružení. Obě verze jsou vybaveny komfortnějším nastavením zavěšení, které by mělo nabídnout ideální kompromis mezi pohodlím ve městě jistotou mimo něj.

Změny nastaly i v oblasti motoru. Řadový dvouválec o objemu 647 ccm zůstal zachován, ovšem změnil se výfukový systém a také nastavení CVT převodovky. Ta by měla nyní lépe reagovat na pokyny jezdce a nabídne i pružnější zrychlení v nízkých rychlostech. Výkon je 60 koní při 7500 otáčkách, ovšem k dispozici bude i varianta pro řidičské průkazy A2, disponující výkonem 48 koní.

V rámci nové politiky BMW, která je nazvána Safety 360, obdrží i skútry řadu aktivních bezpečnostních prvků. Vedle ABS je k dispozici ještě systém Automatic Stability Control proti prokluzu zadního kola. Ze světa aut potom k motorkám přechází systém Side View Assist, monitorující mrtvý úhel zrcátek. Ten jezdce upozorní na vozidlo ve vedlejším pruhu v případě, že se do něj chystá přejet. Novinkou je také automatické denní svícení s přepnutím na hlavní světlomety.

Aktualizace: Ukázka funkce systému Side View Assist

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist