husqvarna_svartpilen_801_2




BMW uvádí na trh nejmenší GS. Známe cenu

BMW Motorrad nedávno představilo novou modelovou řadu svých motocyklů s označením „G“. Jde o lehké jednoválcové stroje G 310 R a G 310 GS pro nejširší použití. Druhý jmenovaný je univerzální model GS, určený pro jízdu v terénu (německy Galände) i na silnici (německy Straße). Jeho prodejní cena je nastavena na 154 900 Kč, což z něj činí nejdostupnější GS model v portfoliu nabídky BMW Motorrad.

BMW uvádí na trh nejmenší GS model své nabídky, tedy jednoduchý, lehký a úsporný stroj na každodenní využití. Srdcem motocyklu je vodou chlazený jednoválec o objemu 313 ccm, disponující skloněným válcem a hlavou motoru otočenou o 180 stupňů. Díky tomuto řešení se může malé cestovní enduro pochlubit nižším těžištěm, usnadňujícím manévrovatelnost v terénu i ve městě. Agregát nabízí výkon 34 koní na hmotnost 169,5 kilogramů, což je příslibem solidní dynamiky pro mladší a začínající jezdce.

Stylově se chce nejmenší GS samozřejmě všemi dostupnými způsoby připodobnit svým větším bratrům. Zevnějšek s ochranými plasty nádrže trefilo BMW vcelku přesně, stejně jako sedlo, podsedlový rám nebo přední partie s vystrčeným zobákem.

Oficiální informace dále slibují také prakticky stejnou ergonomii, jaká se nalézá u větších modelů. Stupačky a řídítka jsou rozloženy tak, aby jezdec seděl uvolněně, ale zároveň tak, aby na zem dosáhli i menší jedinci. Ani delší cestování v sedle malého GS by tedy nemělo činit problém.

Výbava není rozhodně nijak špatná. Malé GS sice nemá nastavitelné odpružení, ale dostalo zadní tlumič a přední obrácené vidlice se 180 mm zdvihy a devatenáctipalcové přední kolo. Výbava dále zahrnuje třeba LCD displej, nabíjecí port, vyhřívané gripy nebo centrální stojan.

Motocykl mohou používat jezdci od 18 let s řidičským průkazem A2 a stojí 154 900 Kč. K dispozici bude u všech dealerů značky BMW od října letošního roku.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pozdnímíza přispěl 1 Kč
remus přispěl 1 Kč
Mike70 přispěl 1 Kč
Imist přispěl 1 Kč
Ondros přispěl 1 Kč
VstromMorris přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist